In training voor de Mont Ventoux

HAREN - Max Eikmans uit Haren is in training om de Mont Ventoux op 1 september te bedwingen op de fiets, met als doel fondsen te werven voor kankeronderzoek en ondersteuning van mensen die geconfronteerd zijn met deze ziekte. Max fietst bij team Energy. De 3000 kilometer training is reeds gepasseerd. Ook de wielertocht Haren-Haren die zondag 2 juli werd gereden maakte onderdeel uit van Max zijn training. Hij deelt zijn belevenissen van deze tocht met ons.

Op zondag 2 juli reden we de wielerklassieker Haren- Haren, 160 km. We zijn gestart in de regen, maar het werd al snel droog. We starten vanaf de eerste startrij. De motoren voor ons uit en dat maakt wat los. In pittig tempo stoven we over de Rijksstraatweg via Glimmen naar Tynaarloo. Daarna Zeegse , Schipborg en via Gasteren naar Anderen door het bos bij Gieten naar Borger. Na 40 km was hier de eerste verzorgingspost. Snel door, na voldoende drinken, in stevig tempo naar Flughafen Dankert bij Haren aan de Ems in Duitsland. Ja ik zag op strava dat ik een segment met 44.6 km p/u had gereden. Ik zat in een snelle groep met wat echte klasbakken en kon dit toch volhouden en zelfs gaatjes dicht rijden. Mijn trainingsplan pakt goed uit en de oude wielerbeentjes hebben de draad weer opgepikt. Mijn super fietsje zat als gegoten en bikefitting kan ik iedereen aanraden. Je fiets kun je dan afstellen op je lichaamsmaten. Na 80 km kwam ik in de eerste groep aan in Duitsland waar de organisatie klaar stond mit herliche torte und mehr. Nadat ons complete team was gearriveerd hebben we afgesproken in rustiger tempo de 80 km terug naar Haren te rijden. De wind draaide inmiddels naar noord west en wakkerde behoorlijk aan. Dit kost natuurlijk energie en vraagt om de nodige inspanning. Af en toe even inhouden en iedereen weer bij laten komen. Tijd om onderweg even gezellig te babbelen en ontspannen door te rijden via Borger- Zuidlaren naar Haren. Even een sprintje tot slot, ik kon het niet laten, en nagenieten van een mooi rit. En... het gaat goed met de conditie en vooral het plezier!

Sponsorbijdrage

Max Eikmans: "Het is fijn dat er nog steeds ondersteuning binnenkomt en er positieve reacties zijn op fietsen voor de Stichting Mont Ventoux en de acties van ons team, Team Energy uit Haren. En vergeet niet waarvoor ik fiets: www.grootverzettegenkanker.nl/maxeikmans. Via deze link kun je mij steunen met een sponsorbijdrage. Alle bijdragen gaan volledig naar dit doel. Via deze link kom je op mijn site en zie je rechts bovenin staan (steun mij) via dit linkje kun je dan (ook anoniem) een bedrag overmaken. Elke bijdrage is welkom." De voorbereiding op de beklimming van de Mont Ventoux gaat goed en mijn conditie is in orde. Drie weken Tour de France zijn begonnen, dat vraagt om de discipline van blijven fietsen en niet alleen kijken naar de Tour. Ook een bijzonder opgave hoor."