Nieuw talent Nederlandse jeugdliteratuur

HAREN -  'Schuilplaats' is het debuut van schrijfster Marike Goslinga, inwoonster van Haren. Het gevoelige verhaal over vriendschap en loslaten, voor 10+, is 5 juli verschenen. Zij wordt door uitgever Leopold geprezen door haar eigen, ingetogen stijl en een groot inlevingsvermogen.

Acquirerend redacteur Eefje Buenen over Schuilplaats: "Af en toe gebeurt het: op de grote stapel ingezonden manuscripten vind je een bijzonder verhaal. Een manuscript dat je hart sneller laat kloppen, een verhaal dat je niet meer loslaat. Dat gebeurde met Schuilplaats van Marike Goslinga. Dit mooie verhaal is tijdens haar lange treinreizen vanuit Haren tot leven gekomen en op papier gezet. Haar hoofdpersoon Levi en zijn gevoelens en gedachten raken je vanaf de eerste bladzijde. Samen met hem ga je als lezer op zoek naar het antwoord op de dringende vraag: hoe moet je verder zonder degene van wie jij het allermeest hield? Met een heel eigen, ingetogen stijl en een groot inlevingsvermogen is Marike een nieuw talent in de Nederlandse jeugdliteratuur."

Over Schuilplaats

Ik keek naar buiten, naar de kade waar de mensen stonden die hun familie of vrienden kwamen ophalen. Ze lachten en zwaaiden naar de mensen op de boot. Toen besloot ik iets. Ik zou deze vakantie gaan redden. Zes weken zomervakantie. Een nieuwe beste vriend. Voor het eerst verliefd… Het eiland waar alles hetzelfde is. En toch zo anders. Een zomer zonder mama. Een heel leven zonder mama. Kan dat? Gelukkig zijn zonder degene die je haren knipte of zei dat jij kan lachen als een overwinnaar?