Laatste voorstellingen 'Kopland'

HAREN - De succesvolle voorstelling ‘Kopland’ van Gouden Haas en PeerGrouP speelt deze maand haar laatste voorstellingen in Schipborg, Glimmen en Diepenheim. Alle drie de locaties zijn sterk verbonden met dichter Rutger Kopland (1934-2012), wiens werk de inspiratie vormde voor de voorstelling.

Rutger Kopland

Rutger Kopland was het pseudoniem van Rudi van den Hoofdakker. Van den Hoofdakker groeide op in Goor, bij Diepenheim. Na zijn studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen bleef hij in het noorden. Van den Hoofdakker werd psychiater en later hoogleraar biologische psychiatrie aan RUG. Hij woonde in Glimmen. In 1966 debuteerde Van den Hoofdakker als Rutger Kopland met de dichtbundel ‘Onder het vee’. Rutger Kopland is een van Nederlands meest gelezen dichters. In een onnadrukkelijke en observerende stijl belicht hij thema’s als verlangen, herinnering en voorbijgaan. Kopland vond zijn inspiratie veelal in het landschap en de natuur. Zijn favoriete plek was het beekdal van de Drentsche Aa bij Schipborg. Kopland stierf vijf jaar geleden, op 11 juli 2012.

Locatievoorstelling KOPLAND

'Kopland' is een poëtische en beeldende locatievoorstelling geïnspireerd op de levenslange zoektocht van Rutger Kopland naar de werking van ontroering. Aan de hand van zijn poëzie dwaalt het publiek door het hoofd van Kopland en wordt meegenomen in het verlangen te begrijpen wat nog onbegrepen is. 'Kopland' wordt gespeeld in de openlucht in een weids landschap met een glazen kas, twee acteurs, muziek en een geit. Za 8 en zo 9 juli FestiValderAa, Schipborg Vr 21 t/m zo 23 juli Quintusbos, Glimmen za 29 en zo 30 juli Theaterweekend, Diepenheim Informatie en kaartverkoop www.peergroup.nl