Een bocht extra in Yde

YDE/DE - PUNT - Zondag 9 juli a.s. zullen brullende combines en crossauto’s Yde en De Punt weer laten schudden op hun grondvesten tijdens de 54e Autocross & NK Combinerace. Dit spektakel van onverschrokken chauffeurs die met elkaar de strijd aangaan vindt plaats op een terrein aan de Norgerweg in Yde. Om de baan uitdagender te maken is hij extra lang gemaakt en zit er een bocht naar rechts in.

NK Combinerace

Dit jaar racen 40 combines mee aan het NK Combinerace, deze deelnemers komen uit het hele land, maar er verschijnen ook deelnemers aan de start uit België, Duitsland en Luxemburg. Ook dit jaar vindt de deelname plaats in twee verschillende klassen, de standaard en de vrije klasse. De standaardklasse combine moet zijn voorzien van een 6-cilinder dieselmotor, in de Vrije Klasse is de motorkeuze (zoals de naam al doet vermoeden) geheel vrij. De deelnemers strijden in drie manches om de punten voor het open Nationale kampioenschap Combinerace. De combines hebben een typische eigenschap en dat is het sturen met de achterwielen, dit maakt het besturen van de grote combine erg lastig en levert gegarandeerd spektakel op!

Een echte strijd

De autocross is een felle strijd waar in ca. 80 deelnemers strijden om diverse bokalen en geldprijzen, maar vooral om de eer. Deze deelnemers zijn echte stoere mannen en vrouwen die de strijd met elkaar aan durven te gaan, tijdens deze spannende race. De deelnemers zijn verdeeld in de standaardklasse, vrije standaard, rodeo en damesklasse. De Rodeoklasse is voor de chauffeurs met het grootste hart en de dikste auto’s, waaronder Jaguars en Volvo’s. Deze chauffeurs zijn niet bang voor een deukje in hun auto. De snelste klasse is de Vrije standaard klasse, hier racen de deelnemers zo hard als ze kunnen voor de eerste plek. In de standaardklasse gaan 20 auto’s door naar de finale. In de overige klassen wordt in 4 manches om punten gestreden. Tot slot om een mooi einde te knopen aan de dag is er de unieke DUO-race. Bij de DUO-race worden 2 auto’s aan elkaar vast gebonden en moeten doormiddel van goed samenwerken de finish zien te bereiken. Dit unieke spektakel is zeker een kijkje waard! De prijsuitreiking vindt plaats in de feesttent op het terrein ca. één uur na de laatste wedstrijd.

Een graadje de andere kant op

Dit jaar is de baan anders dan normaal. Vorige jaren hoefden de deelnemers alleen maar hun stuur naar links te sturen, maar dit jaar zit er ook een bocht naar rechts in. Ook is de baan verlengt met een totaal lengte van bijna 600 m. Het wordt dit jaar dus extra moeilijk om de finish te halen. Deze spectaculaire dag voor jong en oud begint om 12:00 uur, de entree bedraagt € 10,- en kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) hebben gratis toegang. Zie http://www.ydedepunt.nlvoor meer informatie of check facebook.com/ydedepunt