Nieuwe bustocht langs Drentse kerken & begraafplaatsen

REGIO - Stichting Oude Drentse Kerken houdt op vrijdag 7 juli in samenwerking met Arriva Touring een nieuwe bustocht langs Drentse kerken & begraafplaatsen, de zogenaamde 'Tour des cimetières'.

Inmiddels heeft de SODK meerdere verschillende tochten waarbij telkens een ander deel van Drenthe wordt bezocht. De tocht van 7 juli gaat door de omgeving van Norg en Roden, met een klein uitstapje naar Groningen.

Start

Deze bustocht start in Assen (opstappen in Groningen is ook mogelijk) en voert langs drie eeuwenoude kerken en drie bijzonder sfeervolle begraafplaatsen in het oude dingspel Noordenveld. Ook wordt er een kort bezoek gebracht aan Havezathe Mensinge in Roden. Na de lunch gaat wordt een uitstapje gemaakt naar het Westerkwartier (Groningen) waar zal blijken hoe de kerk in Midwolde verweven is met de geschiedenis van Drenthe. Via het Paterswoldesmeer gaat de bustocht door naar landgoed Vosbergen waar een bijzonder particulier graf ligt. De kosten zijn € 50,- (dit is inclusief busreis, koffie, thee en lunch). Aanmelden is noodzakelijk en kan rechtstreeks bij Arriva Touring via mail touring.groningen@arriva.nl of telefonisch 050 – 5260 268.