Finale Energy Challenges

GRONINGEN - Dé finale van Energy Challenges vond op 23 juni plaats. Deze keer als onderdeel van het TransFutureFestival van EnTranCe. Tijdens de finale presenteerden de scholen wat ze allemaal hebben gedaan, geleerd en gemaakt op het gebied van duurzame energie. Elke school richtte zijn kraampje op eigen wijze in waardoor er een ware energiemarkt ontstond! Uit Haren nam de Peter Petersenschool deel aan de finale. Tijdens de markt mochten de leerlingen stemmen welk kraampje de beste campagne heeft gevoerd, de Abt Emo uit Westeremden ging er met deze Publieksprijs vandoor.

Onder tussen vond de ‘Crazy 80’ plaats. De kinderen renden over het gehele terrein om de 80 verschillende opdrachten uit te voeren. Van het rijden op een elektrische mini-motor tot aan groene nagels lakken, alles kwam voorbij.

Prijzen

Aan het einde van de finale werden in de Energy Barn van EnTranCe verschillende prijzen uitgereikt. De prijs voor het beste evenement ging naar De Adeborg uit Aduard. De Rietzanger uit Eelderwolde is de school die de grootse besparing heeft gemaakt. De Bredero school uit Groningen heeft de meeste mensen bereikt met hun campagne. De stimuleringsprijs ging naar de Zandplaat uit ‘t Zand. De hoofdprijs is gewonnen door de Bisschop Bekkerschool én de middelbare school Wessel Gansfort, beide uit Groningen. Het team van Energy Challenges is ontzettend trots op alle deelnemende leerlingen.

Project Plastic

De jongens van Trintella4Green waren ook aanwezig tijdens de finale om de winnaar van Project Plastic bekend te maken. Met het verzamelen van 160 volle plastic afvalzakken heeft de Wilgenstee uit Zeerijp gewonnen. De hele klas mag een dag bij de jongens op de duurzame boot komen kijken, waar ze plastic gaan recyclen in de machine, gaan suppen en broodjes gaan bakken. Al met al was het een zeer succesvolle finale van de Energy Challenges 2017.