vv Gorecht G1 zoekt kampioenscoach

HAREN - De redactie ontving het volgende ingezonden stuk 'Gorecht G1 zoekt voor een Kampioensteam een bijpassende coach'. Door: Heinrich J. Maychrzak, de afscheidnemende coach van vv Gorecht G1.

Gorecht G1 zoekt voor een Kampioensteam een bijpassende coach 'Boven op zolder doet de wasmachine haar uiterste best om de kleding van vv Gorecht G1 weer te ontdoen van een aantal liters lichaamsvocht en een grote dosis water. Heel voorzichtig doet de machine haar werk, dit omdat de naam van sponsor (Zalsman) natuurlijk duidelijk zichtbaar moet blijven. De prachtige XL-voetbaltas, gesponsord door Hans Joling Schilderwerken, staat al klaar in mijn werkkamer. Daarin zal ik op een later tijdstip op zeer gestructureerde wijze de ‘coachkledij’ laten plaatsnemen. In de achterkamer blader ik op melancholische wijze door het prachtige fotoboek van vv Gorecht G1. Het boek verkreeg ik op de fantastische BBQ-avond van mijn team, de trainers en natuurlijk van Astrid (coördinator G-voetbal). Ik snik en zachtjes valt een traan… op een haar na in het boek, nu laat het een vochtig plekje op het beeldscherm van mijn altijd aanwezige mobiele telefoon achter.' Bovenstaande is natuurlijk absoluut niet waar! Wat een onzin… en ik heb daarbij helemaal geen werkkamer.

Afscheid

Natuurlijk is daar het afscheid van mijn team, de trainers, Astrid, de tegenstanders, de scheidsrechters, Media vv Gorecht, tweenul.nl en Haren FM. Maar zeker niet met een traan! Integendeel, ik loop na afgelopen zaterdag de gehele dag met een gigantische glimlach op mijn gezicht. En het fotoboek… dat boek heeft sinds deze dag nog meer glans en daarbij nog meer emotionele waarde gekregen. Ik ben een zeer gelukkig voetbalmens dat ik op deze wijze afscheid heb kunnen nemen als coach (voorheen ook trainer) binnen het (G-) voetbal! Het waarom kunt u, mits niet reeds afgehaakt, hieronder lezen. Voorafgaande aan de SPECIAL OLYMPICS 2017 van zaterdag jongstleden, had mijn team aangegeven mij naast het schitterende fotoboek ook een kampioenschap te schenken. Nu ben ik een zeer positief ingesteld mens, maar wanner je bent ingedeeld bij Kids United G2, Asserboys G2 en de Brug G1, dan is de kans zeer groot dat de derde plek het maximaal haalbare is. Maar goed, als coach van dit prachtige team is het ook wel eens verstandig om een stapje terug te doen. Zo verrichtte Reginald (blessure) als assistent de administratie en ‘beperkte’ ik mij uitsluitend tot de coaching vanaf de zijlijn. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het sterke Kids United G2. Ons uitgangspunt was om te vechten voor één punt. Tot mijn grote verbazing werd Kids United compleet door vv Gorecht zoek gespeeld. Reginald mocht dan ook aan het einde van de wedstrijd een 2-0 in ons voordeel noteren. De tweede wedstrijd speelden wij een prima wedstrijd tegen een de Brug G1. Wat een inzet toonden de spelers van de Brug G1. Toch was het wederom Gorecht G1 dat vanuit uitstekend combinatievoetbal de wedstrijd met 4-0 in haar voordeel besliste. De derde wedstrijd, ik was nauwelijks bijgekomen van bovenstaande wedstrijden, werd er gespeeld tegen Asserboys G2. In deze wedstrijd klopte voetballend echt ALLES! Asserboys G2 werd compleet van het veld gevoetbald. Dat het bij een 3-0 in het voordeel van het team uit Haren bleef, mag een wonder heten.

Toernooiwinst

Daar het hier een heuse competitie betrof (uit/thuis) werd na de pauze wederom gespeeld tegen de reeds eerder genoemde tegenstanders. Achtereenvolgens werden Kids United G2 (1-0) en de Brug G1 (1-0) wederom verslagen. De laatste wedstrijd was dan ook beslissend; bij winst van Asserboys G2 zou dit team toernooiwinnaar zijn. En ja, in deze wedstrijd was het ook zeker Asserboys die meer aanspraak maakte op de winst. Maar vanuit een grote dosis geluk en ook zeker vanuit voetballend vermogen was het toch Gorecht G1 die er met de toernooiwinst vandoor mocht gaan. En ja, Reginald wilde graag dat ik de doelpuntenmakers zou vermelden; tenslotte heeft hij niet voor niets alles minutieus bijgehouden. Ik respecteer zijn wens en vermeld per speler het aantal doelpunten: Richard (keeper: 0 tegen), Robert (1), Pim (1), Thijs (3), Pelle (2), Ramo (1), Rover (1), Brant (1) en Dylan (1). Een heuse teamprestatie derhalve; ieder teamlid heeft gescoord en daarbij heeft Richard een ‘clean sheet’.

Nat pak

De toernooiwinst leverde de afscheidnemende coach een nat ‘pak’ op (bedankt Thijs!), maar ook een grote dosis trots. Het team heeft op fantastische wijze afscheid genomen van mij als coach en daar zal ik (mede met behulp van het fotoboek) nog vele jaren met plezier op terugkijken! TEAM, trainers (Jari, Niels en Robin), Astrid en het bestuur van vv Gorecht (o.a. Jaap Wiersma) mijn hartelijke dank voor de fantastische jaren en deze GEWELDIGE afsluiting!