"Ach Margrietje de rozen zullen bloeien"

GLIMMEN - De redactie ontving het de bloemlezing "Ach Margrietje de rozen zullen bloeien", van Walter Hoogesteger van Colour & Garden uit Glimmen. Op Colour & Garden vindt zondag 18 juni een groot rozenfeest plaats.

Ach Margrietje de rozen zullen bloeien

"Ach Margrietje de rozen zullen bloeien", een regel uit een liedje van de bekende Belgische zanger Louis Neefs. Ik neurie het als de rozen zo uitbundig bloeien als nu. En wat het leven  je soms ook op je pad brengt, rozen maken je blij en romantisch! De rozentakken aan de gespannen draden zijn een idee van Marijke, eerder de natuurtuin en nu wol en geuren van kruiden. Door een dag heel veel regen zijn de rozentakken enorm gegroeid en bungelen als guirlandes aan de mooie nostalgische gevelstenen. Honderden rozen in gemêleerde roze-, crème- en abrikoostinten zorgen voor een kleurrijk spektakel op Colour & Garden. In de Koningspeer bloeit de roze ramblerklimroos die zich hoger en hoger een weg baant langs de oude stammen en takken, terwijl de perenoogst 2017 hard groeit. Ook de sterke bottelrozen bloeien uitbundig en geven weer veel jam. Vorige week begonnen de rode "schildersrozen" te bloeien. Nu lijkt het of de roze kwaststrepen met het penseel zijn aangebracht door de schilder, zo mooi! Er staan vazen met uitbundige rozen en andere bloemen op de steigerhouten tuintafel.

Groot rozenfeest

Zondagmorgen 18 juni kun je bij Colour & Garden tussen 11.00 en 14.00 uur genieten van de geuren en kleurende rozen aan de Zuidlaarderweg 3. Het tuinhek staat open opzij van de garage, en je bent van harte welkom. Fietsen kunnen een plaatsje krijgen op het plein voor het huis. De auto's kunnen die dag nog terecht bij restaurant de Bourgondiër, waar je nu nog thee of een glaasje kan drinken en kan eten in de schaduw van de oude kastanjebomen. Genieten van geuren en kleuren is het motto van het grote rozen feest!