Op pad voor het zwembad

HAREN -  De Oranje Fonds Collecte vond van 6 t/m 10 juni plaats in Haren. Drie stichtingen en verenigingen uit Haren deden hieraan mee: Stichting exploitatie Zwembad Scharlakenhof, Ecologische Zorgboerderij De Mikkelhorst en Stichting Buurtgroente. Met de opbrengsten kunnen zij hun eigen organisatie draaiende houden én steunen zij sociale projecten in Groningen. Christine Weston, vrijwilligster Zwembad Scharlakenhof, liep ook als collectant voor het zwembad en stuurde het verhaal 'Op pad voor het zwembad' naar de redactie.

Op pad voor het zwembad

Afgelopen week liepen veel Hareners voor het Oranjefonds. Ik liep voor het zwembad. In Oosterhaar waren veel vrijwilligers op pad die je normaal gesproken in het zwembad achter de kassa vindt. Als je in Oosterhaar woont had je vast: Emma, Gertje, Ina, Johanna, Linda, Marjan, Meini, Mieke, Muriel, Rika, Viola, Wilma of natuurlijk mij (of een tweetal) aan de deur. Als je iemand trof die helemaal in het oranje liep, dan was het Viola die ook enorm veel gelopen heeft.

De opbrengst

De helft van de opbrengst is voor sociale initiatieven in de provincie Groningen, bijvoorbeeld Stichting Tuingeluk. Stichting Tuingeluk zorgt ervoor dat mensen die zelf niet meer in hun tuin kunnen werken, hulp krijgen. Dit hoorde ik van een van de mensen waar ik aan de deur kwam. Zij had er zelf dankbaar gebruik van gemaakt toen zij langere tijd wegens haar gezondheid dat zelf niet kon. Daarnaast is het mooie dat de andere helft van de opbrengst ten goede komt aan het sociale/vrijwilligersinitiatief waar je voor loopt. En zwembad het Scharlakenhof is een mooi project, waar ik als vrijwilliger graag voor loop. De vrijwilligers van Zwembad Scharlakenhof merkten aan de vele positieve reacties en gulle gaven dat veel mensen uit Haren het zwembad een warm hart toedragen. Hartverwarmend!

Gulle gevers

Rika spotte, naast veel gulle gevers ook Bereklauw aan de Waterhuizenweg en kreeg de wijze raad er niet aan te komen. Maar onze Lynn (toezichthouder bij het zwembad) geeft aan dat het een Gunera a.k.a. is , ook wel reuzenrabarber genoemd, en dat ze niet bang had hoeven zijn. Johanna had het nostalgische gevoel dat ze aan het Sint Maartenlopen was. Gertje ontmoette veel leuke mensen en zag veel mooie huizen en ikzelf kreeg veel medelijden en bewondering toen ik in de stromende regen liep. Ook kreeg ik van veel mensen te horen dat ze het ontzettend jammer vinden dat het buitenbad niet meer open is. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! De gemene deler was dat alle vrijwilligers van het zwembad die collecte liepen het super vonden hoe de mensen reageerden. En dat het ook gezellig was! Bedankt inwoners van Oosterhaar namens ons allen voor jullie gulle gaven!