Honing slingeren bij Molenmuseum De Wachter

ZUIDLAREN - Koud geslingerde honing, hoe gaat dat eigenlijk ? Kun je honing ook warm slingeren ? Dat soort vragen worden beantwoord op zaterdag 10 juni tijdens de demonstratie Honing Slingeren in Molenmuseum De Wachter in Zuidlaren.

Diploma Honingslager

Voor de kinderen is er het speciale diploma Honingslager en natuurlijk is er veel honing om te proeven en kan de vers geslingerde honing gekocht worden. Er is de afgelopen weken al veel verse koolzaad en voorjaars honing geslingerd van uitstekende kwaliteit.

Imkers & korfvlechters

De leden van de Imker Vereniging Zuidlaren staan vanaf 10.00 uur klaar om alle vragen van bezoekers te beantwoorden en het diverse imker handwerk te laten zien. Tekst en uitleg wordt gegeven over het imkeren, honing slingeren en het korf vlechten op het plein voor de molen. Ook over andere toepassingen en bijen producten zal informatie te zien zijn, zoals kaarsen maken van bijenwas en hoe maak je boenwas. Daarnaast zijn er medische toepassingen van honing en propolis in de vorm van zalf en tinctuur. Vier korfvlechters zullen dit oude ambacht demonstreren en uitleg geven over de materialen en de speciale manier van imkeren met een korf. Locatie: Molenmuseum De Wachter, Bolwerk 11 Zuidlaren