100 jaar Clubhuis VWDTP

HAREN - Het markante gebouw van watersportvereniging De Twee Provinciën (VWDTP) aan de Meerweg in Haren bestaat 100 jaar. Voor belangstellenden wordt dit uitgebreid gevierd met de Publieksdag op zaterdag 24 juni.

Het gebouw is in 1917 door J.E. Scholten als sociëteit in dienst genomen en is sindsdien het clubhuis van de watersportvereniging. Het is door de Gemeente Haren aangewezen als gemeentelijk monument. Het onderhoud is volledig in handen van de vereniging.

Publieksdag

Zaterdag 24 juni is de publieksdag. Er komt een watersportmanifestatie met deelname van: VWDTP, Waterskiclub Paterswoldsemeer, Groninger Kanovereniging. KGR de Hunze, Groninger Reddingsbrigade, Vereniging radiografisch bestuurde boten, Mayday, Scouting Haren, Oud Zeilend Hout en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Tegelijkertijd worden er zeilwedstrijden gehouden in klassieke houten jachten georganiseerd door de Stichting Oud Zeilend Hout. Deze publieksdag is van 11.00 uur tot 17.00 uur en staat open voor iedereen. Iedereen kan actief meedoen op en aan het water. Voor de jeugd is er een bijzonder watersportprogramma met zeilen, kanovaren en roeien. De festiviteiten worden afgesloten 's avonds met een feest voor clubleden in de J.E. Scholtenzaal. Op vrijdag 23 juni is er een symposium voor genodigden in de J.E Scholtenzaal van het Clubhuis. Daarna is er een vlootschouw die wordt afgenomen door de heer Paas. Aan de vlootschouw doen mee: VWDTP, GKV, KGR de Hunze, Waterskiclub, Oud Zeilend Hout, Groninger Reddingsbrigade, Scoutingverenigingen en Mayday. Na de vlootschouw is er een receptie en een prominenten zeilrace.