Froukje Cazemier van Restaurant De Vlindertuin uitgeroepen tot beste gastvrouw van het jaar

ZUIDLAREN - Froukje Cazemier van Restaurant De Vlindertuin is uitgeroepen tot beste gastvrouw van het jaar. D’Couvert is de jaarlijkse prijs voor de beste gastvrouw of gastheer in de gastronomie. De prijs is in het leven geroepen door het vakmagazine Culinaire Saisonnier en bestaat uit een massief 18-karaats gouden speld en gevelschild, beide in de vorm van een cloche. Naast dat Froukje is uitgeroepen tot beste gastvrouw van het jaar, zal zij een jaar lang haar persoonlijke column schrijven in het vakmagazine.

Op 31 mei 2017 wordt de prijs uitgereikt aan Froukje Cazemier, sinds 1998, samen met Jilt Cazemier, eigenaar en gastvrouw van restaurant De Vlindertuin in Zuidlaren. De versierselen worden in aanwezigheid van genodigden overhandigd door Carine Koreman - Van Steen, mede-uitgever van het vakblad Culinaire Saisonnier en voorzitter van de D’Couvert jury. Jacques d’Ancona, journalist en presentator, zal ook zijn bijdrage leveren aan deze perslunch. ‘Het is een bijzonder gevoel om een prijs te krijgen voor iets wat je met zoveel liefde en passie doet. Ontzettend leuk!’ aldus Froukje Cazemier.

D’Couvert

D’Couvert is in het leven geroepen om meer positieve aandacht te vestigen op het vak van gastheerschap. Initiatiefneemster Carine Koreman -Van Steen: ‘Het zijn meestal de chefs die in de belangstelling staan en dat is niet terecht.’ Een restaurant is een samenspel tussen keuken en gastheerschap. Jaarlijks wordt er aan de jury, bestaande uit de oud-winnaars, een aantal genomineerden voorgelegd waaruit de winnaar wordt uitgeroepen. Het gaat om mensen die zich onderscheiden door hun kunde en gastvrijheid waardoor ze een voorbeeld zijn voor het vak. Een aantal zeer gerespecteerde professionals zijn Froukje Cazemier voorgegaan als gastvrouw of gastheer van het jaar: Blanche Vinke van de Kromme Watergang in Slijkplaat, Alain Vermeulen van de Pastory in Cadier en Keer, Cindy Borger van Restaurant de Groene Lantaarn in Zuidwolde, Nadine Mogling van Restaurant Bij Jef in Den Hoor, Daan Guelinckx van Restaurant De Vitrine in Antwerpen en Leon IJpelaar van Restaurant De KASerne in Den Bosch.