Op het scherpst van de snede

YDE DE - PUNT - Onder perfecte weersomstandigheden zijn in Yde De Punt op 21 mei voor de 3e keer 50cc Grasbaanraces verreden. Het publiek, wat de weg naar het evenemententerrein in Yde goed wist te vinden, heeft genoten van prachtige races waar op het scherpst van de snede werd gestreden door maar liefst 127 deelnemers in 15 verschillende klassen.

De eerste prijs in de Jeugdklasse 5-11 jaar werd veroverd door Kris Koster uit Eelde, gevolgd door Edwin Huyben uit Yde op een 2e plek en Dylaro Willems uit Beilen was goed voor een derde plek.  In de Juniorenklasse 12-15 jaar was Jarno van der West uit Harkema op zijn snelle Puch ongenaakbaar, Meike Woldendorp uit Yde behaalde de 2e plek, nipt gevolgd door Lars Geersing uit Roden.

“Kampioen van Yde De Punt”

De wisselbeker voor de  “Kampioen van Yde De Punt” mag nog een jaartje op de schoorsteenmantel blijven staan bij Meike Woldendorp. In de handicaprace waarin de snelste 3 rijders uit de lokale klassen aan de start verschenen reed Meike in stijl naar de overwinning.

Overige uitslagen lokale klassen

Automaten Standaardklasse: 1.Tim Wusten, Assen 2. Sjef Huyben, Yde 3. Johan Hiemstra, Harkema Automaten Specialklasse: 1. Hessel-Jan Miedema, Giekerk 2. Michel Kettelarij, Lochem 3. Jesse van der Veen, Wijnjewoude Schakelklasse/pitbikes 1. Sam Gout, Peize 2. Arjan Kalf, Noordhorn 3. Rick van der West, Harkema Damesklasse 1. Gerda Hagedoorn, Yde 2. Hilde Boer, De Punt 3. Antrea Hogenesch, Yde De Stichting Activiteiten Yde De Punt en het Classic 50cc Grasbaanteam bedanken alle deelnemers, het publiek, de vrijwilligers en sponsoren voor het wederom tot een succes maken van dit mooie evenement!