Bezoek het Repair-café in Haren

HAREN - Er wordt weer een Repair-café gehouden in de Mikkelhorst in Haren op zaterdag 27 mei. Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help met voorbereiden

Voor de vrijwilligers die de elektro apparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat zij het juiste gereedschap mee kunnen nemen.

Kledingreparatie

Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van deskundige naaisters. Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u ter plekke aan of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com. Mocht u even moeten wachten: in de Zorgboerderij is een kopje koffie of thee te koop en de Landwinkel is voor deze gelegenheid buiten de normale tijden open. De organisatie ziet u graag op 27 mei, want: WEGGOOIEN? MOOI NIET! De Mikkelhorst, Klaverlaan 37 Haren, van 10:00 - 12:30 uur.