Jeugdorkest HVSO geeft Benefietconcert

HAREN - Het Haydn Voorbereidend Strijkorkest (HVSO) onder leiding van Gijs van Schaik geeft op zondag 21 mei  een Benefiet Concert in de Sint Nicolaasschool in Haren. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de Stichting Leergeld. Het concert wordt georganiseerd door Soroptimistclub Groningen-West.

Het Haydn Voorbereidend Strijkorkest is de ‘kweekvijver’ die jong strijkerstalent klaarstoomt voor deelname aan het Haydn Jeugd Strijkorkest. Het HVSO bestaat uit ongeveer 25 orkestleden vanaf de basisschoolleeftijd tot rond de 15 jaar. Het orkest speelt op 21 mei ‘Music for Friends’, een verrassend programma met onder andere twee solerende cellisten.

Stichting Leergeld

De jonge muzikale talenten spelen voor Stichting Leergeld. Deze stichting, die onder andere actief is in Groningen, zet zich in voor kinderen die in armoede leven. In Groningen is dat maar liefst 1 op de 5 kinderen. Zij kunnen vaak niet meedoen aan muzieklessen, sport of andere activiteiten om hun talenten en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ze dreigen daardoor in een isolement te komen. Stichting Leergeld wil dat voorkomen. Daarom biedt de stichting kinderen uit gezinnen met een laag inkomen de kans om aan binnen- en buitenschoolse activiteiten mee te doen. Zo heeft Leergeld Groningen bijvoorbeeld mogelijk gemaakt dat in 2016 meer dan 600 kinderen zwemlessen konden volgen.

Soroptimistclub Groningen-West

Soroptimistclub Groningen-West is onderdeel van een internationale serviceorganisatie die zich wereldwijd inzet om de positie van vrouwen en kinderen te verbeteren. Door Stichting Leergeld Groningen te steunen, draagt Soroptimistclub Groningen-West bij aan kansen voor kinderen in de eigen omgeving. Iedereen is welkom bij het concert ‘Music for Friends’ op zondag 21 mei. Er is kinderopvang. Aanvang: 15.00 uur Locatie: Sint Nicolaasschool, Beatrixlaan 1, Haren Entree (inclusief drankje en iets lekkers): Tot 18 jaar: 3 euro, volwassenen: 7 euro Kaartverkoop: vooraf op het kantoor van de Nicolaasschool en, indien nog beschikbaar, aan de zaal voor aanvang van het concert