Meidenteams VV Gorecht plaatsen zich voor bekerfinale

HAREN - Drie meidenteams (MO19, MO17 en MO13-1) van VV Gorecht hebben zich geplaatst voor de bekerfinale in hun categorieën. Leeftijdscoördinator MO11 en MO13 Martin Woltman vertelt waarom dit zo'n bijzondere prestatie is.

"Dat een team (jongens cq meisjes) überhaupt een finale haalt is op zich al heel speciaal, want je moet eerst al diverse voorrondes 'overleven' en dan uiteraard ook nog de kwart- en halve finale. Wanneer je de finale haalt behoor je reeds tot de beste twee teams van Noord-Nederland en daarmee eigenlijk ook van het gehele land", zegt leeftijdscoördinator MO11 en MO13 Martin Woltman.
Is dit eerder gebeurd? "Dat drie meidenteams van eenzelfde vereniging in hetzelfde seizoen de bekerfinale van knvb-district noord halen is nog niet eerder voorgekomen, in ieder geval niet in district noord en misschien zelfs wel landelijk. Dit vinden wij toch wel heel bijzonder en ik denk dat we hier ook best wel trots op mogen zijn. Het betekent ook een mooi stukje promotie voor de vereniging en wellicht is het aanleiding voor meiden die er over te denken om te gaan voetballen om te overwegen om voor VV Gorecht te kiezen. We hebben in alle leeftijdscategorieën (Meiden Onder-MO11/MO13/MO15/MO17/MO19/Vrouwen) tenminste één meidenteam." Wie traint de meidenteams? "Alle meidenteams worden getraind door minimaal één trainer en/of trainster, daarnaast is er altijd tenminste een coach en/of leid(st)er. Op elk teams staat dus een ruime begeleiding. Alle train(st)ers wordt de mogelijkheid geboden om een officiële (kort) cursus of (lange) opleiding te volgen, meerdere train(st)ers van onze meidenteams zijn gediplomeerd. Daarnaast hebben we een technisch coördinator speciaal voor onze meidenafdeling, die de train(st)er ondersteunt en adviseert."
"De 'chemie' binnen en tussen de meidenteams 'past' en de sfeer binnen de meiden- en vrouwenafdeling is goed, leuk om te zien is dat veel meiden van de MO19 momenteel de MO13 en/of MO11 (mede) trainen. Positief is ook de betrokkenheid en enthousiasme van de ouders en dat vanuit alle geledingen binnen de club de meiden-/vrouwen goed worden ondersteund".
 Ben je een meisje/vrouw en overweeg je om te gaan voetballen, dan is vrijblijvend meetrainen bij Gorecht uiteraard altijd mogelijk. Voor meer informatie zie www.vvgorecht.nl. De bekerfinales worden op 10 juni in Emmen gehouden.