Start Waterweken OBS De Wissel

HAREN -  Met de sponsorloop 'Wandelen voor water' voor Simavi hebben de groepen 7 en 8 van OBS De Wissel de aftrap gegeven voor de Projectweken WATER. De jaarlijkse projectweken van De Wissel staan dit jaar in het teken van WATER. Alle leerlingen gaan de komende weken (op hun eigen niveau) aan de slag met water, energie en techniek.

Simavi zet zich in om voldoende geld beschikbaar te krijgen voor schoonwaterprojecten in Kenia, Oeganda en Tanzania (www.simavi.nl). Tijdens de sponsorloop 'Wandelen voor water' liepen de leerlingen 6 kilometer met 6 liter water op hun rug, om zo te ervaren wat hun leeftijdgenootjes in Afrika dagelijks ervaren. Een kleine greep uit de wateractiviteiten voor, door en met onze jonge waterprofessoren:
  • Waterexcursie “Waterbeestjes” groepen 1 t/m3 bij de Mikkelhorst. Onze jongste onderzoekers gaan op expeditie in sloten en plassen.
  • Waterexcursie “Waterdiertjes“groep 5 en 6 bij de Mikkelhorst. Tijdens de les leren de kinderen alles over de fantastische wereld onder water.
  • Techniek Drie Daagse groep 6t/m 8 door Wetsus uit Leeuwarden: gastlessen van een waterprofessor, klassen omgebouwd tot laboratoria, bezoek aan het Waterbedrijf in Garmerwolde.
  • Gastlessen groep 7 en 8 door een waterprofessor over de wereldwijde waterproblematiek
  • Sponsorloop groep 7 en 8 ‘Wandelen voor Water’ voor Simavi.
Spetterend slotfeest 19 mei De projectweken worden afgesloten met een spetterend waterfeest op 19 mei. Op dit feest ontbreken uiteraard de zeephelling, stormbaan en watersplash niet en gaan de leerlingen de competitie met elkaar en ouders aan! Tijdens dit slotfeest wordt de opbrengst bekend gemaakt van de sponsorloop voor SIMAVI. Een gedeelte van de opbrengst wordt ook gebruikt voor de aanschaf van een waterpomp voor leerlingen op het terrein van De Wissel.