Speciale dertiende editie Walk for Life

HAREN - Komende zaterdag 13 mei vindt rondom het Paterswoldse Meer in Groningen de dertiende editie van Walk for Life plaats. Het wandel- en loopevenement mag dit jaar op krachtige steun van de Landmacht rekenen want de Landmachtdagen 2017 worden bij de Walk for Life georganiseerd. 

Landmachtdagen

“De Walk for Life mag al jaren rekenen op de steun van de Landmacht, maar dit jaar wordt het wel heel bijzonder” vertelt Marga Timmerman, directeur van de Walk for Life. “Tijdens de Landmachtdagen bezoeken militairen verschillende steden. Ze gaan in gesprek met het publiek en vertellen hun persoonlijke verhaal. Militairen in gevechtstenue demonstreren met oefenmunitie wat de landmacht doet. Er komen gevechtsvoertuigen als de CV90 en de Boxer. Er is een klimtoren waar je zelf je grenzen kunt verleggen. En kinderen kunnen zich laten schminken in camouflagekleuren. Maar het mooiste is dat de Landmacht zo haar beste beentje voorzet om de Walk for Life extra onder de aandacht te brengen!”.

Walk for Life Groningen

De Walk for Life Groningen vraagt aandacht en probeert geld te genereren voor jongvolwassenen (18-35 jaar) die worden geconfronteerd met kanker. Dit jaar wil de Walk for Life doneren aan het UMCG Kanker Researchfonds om een onderzoek mogelijk te maken van Dr. J. Nuver, medisch oncoloog bij het UMCG. Zij onderzoekt de leeftijd-specifieke gezondheidsbehoeftes van jongeren met kanker tijdens hun diagnose en behandeling, zodat zij de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Op de nieuwe website van de Walk for Life, www.walkforlife.nl, staan vele verhalen die het nut en de noodzaak van onderzoek onderstrepen. “Dat de Walk for Life veel mensen aanspreekt staat vast. Ieder jaar zien we nieuwe en bekende gezichten. Ons loopevenement spreekt een brede doelgroep aan. Zowel wandelaars als hardlopers. Nordic Walking liefhebbers. Kinderen. En complete bedrijven. Zo lopen dit jaar heel veel accountants, financiële en belastingadviseurs mee van PwC. Ook het bijzondere verhaal van hun collega Gijs Koopmans, voormalig keeper bij FC Groningen, lees je op onze site. Zo veel verhalen. Zo veel mensen. Het maakt het geweldig om te doen. Dat vinden ook onze meer dan honderd vrijwilligers!” zegt Marga Timmerman.

Vlam van de hoop

Op vrijdag 12 mei trapt 44 Pantserinfanteriebataljon RI Johan Willem Friso de Walk for Life af op de Johan Postkazerne te Havelte. Met een estafette rennen zij naar Groningen. Vanuit Assen wandelen medewerkers van de Dienst Vervoer & Ondersteuning van Justitie naar Groningen. In optocht lopen ze gezamenlijk naar het UMCG waar ze de vlam van de hoop rond half drie afleveren op het Oncologieplein. Aanwezigen beschreven dit vorig jaar als een “kippenvelmoment”. In de vroege ochtend van zaterdag 13 mei haalt een groepje prominente lopers, waaronder een gedeputeerde van de provincie Groningen, deze vlam naar de start van de Walk for Life. Het volledige programma van deze mooie dag is te vinden op de website www.walkforlife.nl