Wandelen voor Water

Haren - HAREN - Groep 6,7 en 8 van OBS De Wissel Haren starten maandag 8 mei om 10.30 uur starten de sponsorloop Wandelen voor Water van Simavi. Moedigt u de leerlingen aan? Om een beetje te ervaren wat leeftijdsgenootjes in Afrika dagelijks ervaren, lopen onze leerlingen 6 kilometer met 6 kilo water in hun rugzak. 

HAREN - Groep 6,7 en 8 van OBS De Wissel Haren starten maandag 8 mei om 10.30 uur starten de sponsorloop Wandelen voor Water van Simavi. Moedigt u de leerlingen aan? Om een beetje te ervaren wat leeftijdsgenootjes in Afrika dagelijks ervaren, lopen onze leerlingen 6 kilometer met 6 kilo water in hun rugzak.  Voor ons is het heel normaal; een toilet thuis en op school en genoeg schoon water om te drinken, douchen, spelen, koken en je handen te wassen. Helaas is dit niet overal zo vanzelfsprekend; nog steeds hebben wereldwijd nog 2,4 miljard mensen geen toegang tot een schoon toilet en hebben 1,8 miljard mensen geen toegang tot schoon, veilig... water. Dit geldt ook voor veel kinderen in Kenia, Oeganda en Tanzania. Zij moeten vaak uren lopen om water te halen.
Met de opbrengst van de actie Wandelen voor Water verbetert Simavi in deze landen de toegang tot schoon drinkwater en veilige toiletten op scholen. Voor meer informatie zie de Facebookpagina van OBS De Wissel Haren.