Lustrum orchideeën- en plantententoonstelling

HAREN - Bij Reinhart Orchideeën is er voor de vijfde keer van 12  t/m 14 mei een grote orchideeën tentoonstelling met een kunst- en ambachtenmarkt. Natuurlijk met de nadruk op orchideeën, maar ook andere bijzondere planten, waar ze ook om bekend staan. Dit jaar viert Reinhart Orchideeën ook dat Frans Reinhart, 72 jaar, 50 jaar verzamelaar van orchideeën is. Wat begonnen is met een venusschoen is uitgegroeid tot een kwekerij van 6000 m2.  Echt een uit de hand gelopen hobby.

Binnen- & buitentuin

De planten zijn niet alleen te zien in de binnentuin maar ook de buitentuin wordt steeds mooier. Er zijn verharde paden aangelegd, zodat je ook goed met een rolstoel of rollator een rondje kunt maken. Met een beetje geluk zijn ook de rododendrons en “wilde” orchideeën in bloei.

Wandelkas

Ook de wandelkas heeft een ware metamorfose ondergaan. Hier staan diverse volières en vijvers. Koi en Vijvercentrum Nederland heeft vijvers met koi. Ook kan men z’n vijverwater laten testen (gratis) en advies krijgen over het verbeteren van de kwaliteit. Ikebana, afdeling Noord geeft demonstraties en voorlichting.

Verpotten

Bij de Nederlandse Orchideeën Vereniging laten ze o.a. zien hoe orchideeën verpot moeten worden. U kunt uw eigen plant meenemen om te verpotten. Natuurlijk kunnen ook andere vragen gesteld worden. Ook hiervoor kunt u uw eigen plant meenemen.

Kunst- en ambachtenmarkt

In de kas is een kunst- en ambachtenmarkt met schilderijen, foto’s, bamboe, kaarten, keramiek, mozaïek, eieren, planten, vogels, vissen en nog veel meer. Allemaal mensen met een uit de hand gelopen hobby. De meesten zullen ook aanwezig zijn en demonstraties geven. Verder een doorlopende diavoorstelling met uitleg over het vermeerderen van orchideeën. 12, 13 en 14  mei 10:00 – 17:00 uur, Reinhart Orchideeën Westerveen 16 Haren. Entree is 5 euro inclusief een kopje koffie/thee.  Kinderen tot 16 jaar gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans of Wilma Reinhart. Tel. 050 – 4062455. www.reinhartorchideeen.nl info@reinhartorchideeen.nl