Twee concerten van Tous les oiseaux d'Europe in Haren

HAREN - Vocal Group ‘Tous les oiseaux d’Europe’ bestaat 10 jaar en vieren dit heugelijke feit op 13 en 14 mei met twee lustrumconcerten in de Biotoop in Haren.

Tous les oiseaux d'Europe

Vocal Group "Tous les Oiseaux d'Europe" uit Groningen is in 2007 opgericht door dirigent/pianist Hans Kaldeway. Het koor bestaat uit twintig zangers: negen mannen en elf vrouwen uit Groningen. Allen zijn zeer geoefende amateurs. Per jaar staan zij garant voor zes tot acht optredens. In de afgelopen tien jaar heeft het gemengde koor vijf verschillende programma's van elk twee jaar gebracht, die steeds op spectaculaire wijze werden afgesloten. Het koor deed meerdere keren mee in de topklasse van het landelijk festival voor Vocal Groups, en werd in 2015, in Rotterdam, 2e in zijn categorie. Tijdens het jaarlijkse muziekfestival op Schiermonnikoog viel de groep bij twee deelnames al twee keer in de prijzen. Afgelopen jaar werd de tweede prijs behaald. "Tous les Oiseaux d'Europe" weet zich vooral te onderscheiden door de verrassende repertoirekeuze: geen meezingnummers die iedereen al kent, maar vaak minder bekende nummers die een duidelijke meerwaarde krijgen ten opzichte van het origineel, vanwege de uitgekiende arrangementen. Door veel afwisseling in het programma en verzorgde presentatie proberen ze bezoekers van de concerten van het begin tot het eind op het puntje van de stoel te laten zitten. Op diverse festivals (BALK-koorfestival in Apeldoorn/Rotterdam; Korenfestival Schiermonnikoog) vielen hen lovende juryrapporten ten deel, waarbij ze vooral waardering oogstten voor zuiverheid, presentatie en opvallende repertoirekeuze. Behalve nummers van (nog) relatief onbekende artiesten zingen ze ook minder bekend werk van gevestigde namen als Queen, Prince, Mika en Stevie Wonder.

Hans Kaldeway

Hans Kaldeway (1968) is dirigent, componist, arrangeur en pianist. Hij volgde de opleiding Koordirectie Lichte Muziek, bij onder andere Tijs Krammer, die hij cum laude afsloot. Als dirigent/muzikaal leider werkte Kaldeway bij verschillende muziektheaterproducties, zoals bij de musicals Addergebroed (2017) en Tick Tick Boom! (2014), Theater Ongezien (2012), De Vliegende Hollander van Appingedam (2009-2011), The Wizard of Oz (2005) en de opera Stundenlang (2004-2006). Hans is muzikaal leider en arrangeur van vocal group ´Tous les oiseaux d’Europe´, van het koor ´Bladgoud´ en van de workshopserie ´The Vocal Sound of…´ Hans is een veelgevraagde arrangeur en componist voor vocale groepen, maar schreef ook voor het Nederlands Blazers Ensemble. Hij is te vinden als jurylid voor korenfestivals en als coach/workshopleider voor zangers, koren en vocal groups. Hans Kaldeway is bij de optredens van "Tous les Oiseaux d'Europe" een echte muzikale duizendpoot, want hij speelt bij naast piano ook slagwerk, xylofoon en iPad. Daarnaast maakt Hans de meeste arrangementen voor het koor: een muzikale verrassing voor koor en publiek. 10 jaar in vogelvlucht Ook in de lustrumconcerten brengt Tous les Oiseaux d’Europe vertrouwde kwaliteit, maar ook verrassende (electronische) vernieuwing. Ze halen alles uit de kast om het publiek muzikaal en visueel te verrassen en te verwennen. Kippenvel gegarandeerd! Voor de beide lustrumconcerten is de huidige bezetting versterkt met een aantal oud-leden en is het recente repertoire wordt aangevuld met een aantal oudere successen. In De Biotoop krijgen ze bovendien de ruimte voor een speciale theatrale aanpak. Tous les Oiseaux d’Europe bracht in de afgelopen 10 jaar twee CD’s uit, en ter gelegenheid van het lustrum ziet de derde CD – Rhythm 'n' Birds – het levenslicht. Deze CD bevat 12 songs die de groep in de laatste vier jaar op het programma heeft (gehad). Ook de recent verschenen videoclip van ‘Here comes the flood’, opgenomen in het kerkje van Thesinge, is gemaakt ter viering van de 10e verjaardag. Concertinformatie ’10 jaar in vogelvlucht’: Zaterdag 13 mei 2017, aanvang 20.00 uur Zondag 14 mei 2017, aanvang 14.30 uur Locatie, Vleugel F, De Biotoop, Kerkstraat 30, Haren Prijzen (pauzedrankje inbegrepen): Volwassenen: € 15,00 Jeugd t/m 16 jaar: € 7,50 Toegangskaarten zijn te reserveren via: reserveren@tlode.nl