Veel belangstelling voor de nieuwe Mis(s)verkiezing

HAREN - Janneke Knol (22) uit Haren is 1 van de 8 finalisten van deze Mis(s)verkiezing! Janneke Knol heeft Multiple Sclerose. Deze verkiezing vindt plaats op 6 mei bij SBS6.

Meer dan 150 prachtige vrouwen met een lichamelijke handicap stonden in de rij om mee te doen aan de Mis(s)verkiezing op zaterdag 6 mei bij SBS6. Dat is veel meer dan voor de edities van 2006 en 2007. Uiteindelijk doen er acht mee aan het twee uur durende live event, waarbij de mooiste en krachtigste vrouw gekroond wordt tot Mis(s) 2017. De show wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Kees Tol.

Maatschappelijke boodschap

Het is een duidelijke maatschappelijke boodschap: ook voor mensen met een lichamelijke handicap liggen talloze mogelijkheden open, zoals meedoen aan een missverkiezing. De Mis(s)verkiezing gaat over uiterlijke schoonheid, maar vooral ook over lef en een ijzersterke persoonlijkheid.

Vrouwen met een handicap

Tijdens een aantal runs laten acht kandidaten de krachtige en prachtige persoon zien die ze ondanks, of juist dankzij, hun handicap zijn. Mis(s) 2017 zal zich een jaar lang inzetten voor een sterkere positie van de 1,8 miljoen mensen met een handicap in Nederland. Initiatiefneemster Lucille Werner: “Met de Mis(s)verkiezing wil ik de emancipatiebeweging van mensen met een handicap in Nederland kracht bijzetten. De kijker wil ik overweldigen met de schoonheid van deze vrouwen, zodat vooroordelen en in hokjes denken worden weggenomen.”

Televoting

De jury bestaat uit onder anderen oud-winnares Roos Prommenschenkel en oud-voetballer Evgeniy Levchenko, die bekend staat om zijn geheel eigen kijk op de Nederlandse vrouw. Uiteindelijk bepaalt de kijker door middel van televoting wie er wint. De Mis(s)verkiezing wordt geproduceerd door Endemol Shine. Uitzending: SBS6, zaterdag 6 mei 20.30 – 22.30 uur.