Fietsen voor een waterleiding in Ghana

HAREN - In een nauwe samenwerking van DrostEffect met sportschool Energy en het Postillion Hotel Haren wordt er (weer) een sponsorfietstocht voor de stichting TroTro gehouden. De fietstocht voor een waterleiding in Ghana vindt plaats van 15 t/m 17 juni. De route gaat van Haren naar Venlo.

Stichting TroTro

Stichting TroTro bestaat al meer dan 25 jaar en faciliteerde in al die jaren vele door de lokale bevolking aangevraagde projecten in Ghana. In het dorp Hwidiem zijn daardoor scholen, watervoorzieningen, fabriekjes, en kraamklinieken tot stand gebracht, door de lokale bevolking gebouwd, met geld vanuit Nederland. De vrijwilligers van TroTro in Nederland zorgen ervoor dat het geld echt daaraan besteed wordt waarvoor het bedoeld is, mede dankzij onze uitstekende liaisons in Ghana. De voorzitter en oprichter van TroTro, Maurits Verhagen uit Venlo, is in de jaren '80 tropenarts in Hwidiem geweest, en inmiddels erelid van de gemeenteraad aldaar. Ook dit jaar heeft de afdeling Haren van TroTro besloten om samen met de sportieve fietsers van fietsclub Ut Tuinhuuske in Venlo weer gezamenlijk een fietssponsortocht te organiseren. In 2014 fietsten de mannen van Ut Tuinhuuske al een Retourtje Venlo-Haren voor de bouw van een Vakschool in Ghana.  Dit jaar wordt er (gedeeltelijk) gezamenlijk de afstand Haren-Venlo fietsen, om geld voor de bouw van een watervoorziening bij elkaar te fietsen, en natuurlijk ook voor de gezelligheid. Ga je ook (weer) meefietsen? En misschien kun je je zelfs wel laten sponsoren (per km of per prestatie)."Fietsclub ut Tuinhuuske" is een vriendenclub van recreatieve wielrenners en is opgericht in 1995. http://www.tuinhuuske.nl/

De route

Drie etappes Er wordt in 3 etappes naar Venlo gefietst. Je kunt kiezen om 1 of 2 van de etappes te fietsen, maar natuurlijk ook het hele traject. De overnachtingen worden voor je geregeld, voor ongeveer € 50,00 pppn. Dit betaal je wel zelf. En aan het einde van elke dag wordt er gezellig gegeten met elkaar (voor eigen rekening), want alles is bestemd voor het waterproject in Ghana. Postillion Hotel Haren  De start is op donderdag 15 juni bij het Postillion Hotel in Haren, Het hotel sponsort de lunchpakketten. De aankomst is 17 juni in Venlo.  Je kunt starten wanneer je wilt en kunt. Wel moet je als je alleen de 2e en/of 3e dag meefietst, zelf regelen dat je op het vertrekpunt bent op de dag dat je start met meefietsten. De organisatie laat je dat dan precies nog weten waar en hoe laat dat is. Voor de snelle fietsers bestaat natuurlijk de mogelijkheid om bijvoorbeeld in 2 dagen te fietsen. Op vrijdag van Haren naar Beek. De organisatie zorgt ervoor dat er zowel voor fietsers die 20-30 km per uur kunnen fietsen er voldoende uitdaging is. Op vrijdag zal je dan ook worden 'uitgezwaaid' door de mensen van het Postillion Hotel Haren, waar je je lunchpakket ontvangt. De 3 etappes waar je je voor in kunt schrijven zijn: Haren-Ommen (donderdag 15 juni) en/of Ommen-Beek bij Zevenaar (vrijdag 16 juni) en/of Beek-Venlo (zaterdag 17 juni) Inschrijfgeld gaat naar het goede doel van TroTro, en is als volgt samengesteld: Fiets je 1 etappe, dan betaal je € 15,00; fiets je 2 etappes, dan betaal je € 27,50; fiets je alle 3 etappes dan is het inschrijfgeld € 35,00. En aarzel niet, nodig je fietsvrienden uit om voor dit mooie doel te fietsen, en daarmee ook een paar heel gezellige dagen met onze Limburgse vrienden te beleven. Succes verzekerd! Zin om mee te gaan? Laat het ons weten! Wij zullen je op de hoogte houden van de plannen en mogelijkheden.

Feest 

Op zaterdagavond feesten iedereen dan mee in Venlo met het 'Benefietsfestival' dat al jaren gratis door Ut Tuinhuuske en TroTro wordt georganiseerd. Een heel gezellige happening! Aansluitend zijn er door Ut Tuinhuuske voor ons overnachtingen geregeld in Venlo eo.

Terugreis 

Voor de terugreis vanaf Venlo weer naar Haren wordt er transport van de fietsen geregeld. Je kunt dan zelf met een goedkoop kaartje met de trein terugreizen (wil je na de eerste of tweede etappe al terug naar huis, dan zal je zelf iets voor je terugreis met fiets regelen). Voor meer informatie over fietsen voor het goede doel mail naar: info@energyharen.nl