Prachtige voorstelling productiegroep balletschool Haren

Haren - HAREN - De productiegroep van balletschool Haren stond afgelopen maandag op het podium van bij VRIJDAG in Groningen. Afgelopen seizoen zijn ze begonnen met deze productiegroep onder leiding van Maartje Witteveen. Het is een groep leerlingen vanaf 17 jaar die fanatiek met dans bezig willen zijn en graag optreden in de stijlen klassiek en modern

HAREN - De productiegroep van balletschool Haren stond afgelopen maandag op het podium van bij VRIJDAG in Groningen. Afgelopen seizoen zijn ze begonnen met deze productiegroep onder leiding van Maartje Witteveen. Het is een groep leerlingen vanaf 17 jaar die fanatiek met dans bezig willen zijn en graag optreden in de stijlen klassiek en modern Twee seizoenen geleden is balletschool Haren begonnen met wedstrijdteam de Renegades, onder leiding van Mandy van Duijvenvoorde. Afgelopen seizoen hebben ze naast de productiegroep nog een wedstijdteam opgericht; de Underdogs. Dansdocente Maartje Witteveen: "Vanaf september zijn we begonnen met repeteren voor de voorstelling To be me. In deze voorstelling gaat het over het vinden van je eigen identiteit binnen een groep. We hebben dit beeldend gemaakt door heel veel verschillende sokken. Iedereen begon zonder sokken, later waren er 2 groepen gekomen met 2 verschillende sokken waar 1 danseres niet bij paste. Aan het eind van de voorstelling heeft elke danseres haar eigen paar sokken en dus identiteit gevonden." "De voorstellingen die we om 16:00 en 19:30 hebben laten zien waren allebei bijna uitverkocht en zijn goed ontvangen door het publiek. Men vond het leuk om de dansers 45 minuten achter elkaar op het podium te zien en ze vonden het ook heel knap dat ze alles konden onthouden. Ook het verhaal is goed binnen gekomen bij het publiek", zegt Maartje.
Naast dit optreden heeft de productiegroep dit seizoen ook twee wedstrijden op de planning staan en verschillende andere (kleine) optredens in en rond Haren.