Veurjoar in de kop

HAREN - Krijg het 'Veurjoar in de kop' bij de Plantjesmarkt in Hortus Haren. Op zondag 23 april vindt de jaarlijkse Plantjesmarkt plaats in de Hortus botanicus Haren. Langs de boulevard in de Hortus presenteren meer dan twintig noordelijke kwekers en hobbykwekers een grote verscheidenheid aan vaste planten, struiken en kruiden

De toegangsprijs voor de Hortus is deze dag verlaagd. Volwassenen betalen slechts 4 euro entree, kinderen t/m 15 jaar betalen 2 euro.

Maak kennis met de Kroonjuwelen

In de Hortus staan natuurlijk veel bijzondere planten en bomen. De tuin besteedt dit jaar extra aandacht aan de meest bijzondere, kwetsbare of zelfs bedreigde exemplaren, de zogenaamde Kroonjuwelen. Bezoekers aan de Plantjesmarkt kunnen om 11 uur en 14 uur met een gids mee langs de Kroonjuwelen. Zelf een gesprekje aanknopen met de Kroonjuwelen kan ook met behulp van de nieuwe app Hortus Chat.

Sneak preview Hondsrugtuin

De nieuwe Hondsrugtuin, vlak na de ingang, is niet te missen met zijn heuvels. De tuin is net ingezaaid, de paadjes zijn nog gloednieuw. Kijkers zijn welkom.