Indrukwekkende openingsact Vleugel Festival

HAREN - Solace I Guess opende met de muziekvoorstelling Updiggin' zaterdagavond 8 april het Vleugel Festival in de Biotoop in Haren. In deze indringende voorstelling vertelt Updiggin' over een intrige in Afrika, uitgevoerd in verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, reggae en ska. Muziek, zang en spel worden in Updiggin' op een bijzondere manier gecombineerd.

De band Solace I Guess begeleidde de zangers die elk een personage uit het verhaal vertolkten. Bijzonder waren de karakteristieke Afrikaanse muziekinvloeden waar de band gebruik van maakt. Door het hele decor werden filmbeelden vertoond die interacteren met de spelers. De scheidingslijn tussen realiteit en film wordt diffuus, waardoor de bezoeker zich in een andere wereld waande. De feestelijke muziek van Koi, met exotische en vrolijke klanten, sloot de avond af. De presentatie was in handen van Arno van der Heyden. Ook zondag 9 april is van der Heyden de presentator van het Vleugel Festival dat start om 11:00 uur duurt tot zondagmiddag 18:00 uur.

Programma 9 april

De theatergroepen Sappho, Gabi Ong, De lege ruimte, Stranger Things Have Happened en Pas gemaaid gras treden op. Ook is er kindertheater met De twee Heeren, Drie in de Kast en Verteltheater van Kai van der Plas. Er is muziek van Jazz&Zo, singersong-writers Niena, Kriss Vesseur en bluesrock Feral Tides. Verder zijn er kinderactiviteiten in de knutselkeet en schmink. Entree 7,50 euro aan de kassa. Kerklaan 30 in Haren Voor meer informatie zie www.vleugelfestival.nl