Pasen bij Reinhart Orchideeën

HAREN - Na een erg gezellige Kom in de Kas is kwekerij Reinhart Orchideeën in Haren nog steeds op zijn Paasbest. Daarom willen Frans en Wilma Reinhart  iedereen de gelegenheid geven om tijdens de Pasen op 16 en 17 april te komen kijken tijdens het Open Huis.

Er zullen vele verschillende soorten planten te zien zijn, waaronder natuurlijk orchideeën in de orchideeëntuin van de kwekerij. De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas. Al meer dan 16 jaar is het oerwoud van 500m2 aan het groeien. Speciale aandacht is er voor de extra binnentuin die steeds mooier wordt.. Hierin zijn een groot aantal volières en vijvers met koi-vissen. U kunt gratis het water van u vijver of aquarium laten testen.

Extra activiteiten

Kunstvoorwerpen van eieren van Lies Reinink, keramiek van Bouk Helmers en Baps Snijdewind, Ikebana, Bamboe, Mozaïek van Margreet Venema, foto’s o.a. van Jen van Wijnwaarden, schilderijen van Gijs van der Sleen en nog veel meer.

Een bonte verzameling

Orchideeën vormen met meer dan 20.000 soorten de grootste plantenfamilie van de wereld en ze komen dan ook bijna overal op aarde voor. De kwekerij is in feite een uit de hand gelopen hobby. Drieëntwintig jaar geleden hebben Frans en Wilma Reinhart door naar het Westerveen in Haren te verhuizen 18m2 kas vervangen door 6000m2. Frans is al meer dan 50 jaar verzamelaar van orchideeën. Zijn uitgebreide verzameling heeft hij in de orchideeëntuin tentoongesteld zodat iedereen deze kan bewonderen. Er bloeien steeds weer andere orchideeën en andere planten. Samen met vele anderen die ook dezelfde “uit de hand gelopen hobby” hebben, is er aan het Westerveen een bonte verzameling ontstaan, die een kijkje meer dan waard is. U kunt een bezoek brengen aan de kas; uitleg krijgen over het kweken en verpotten van orchideeën. Natuurlijk kan er een wandeling gemaakt worden in de buitentuin. Het Open Huis  vindt plaats bij Reinhart Orchideeën aan het Westerveen 16 (Harenermolen) te Haren. Zij zijn soms moeilijk te vinden maar tussen Haren en Glimmen moet men de Viaductweg inslaan en dan de eerste weg links nemen als je met de auto komt.