Bouwen aan verandering

HAREN - Deze zomer gaan World Servants Haren voor de zesde keer naar diverse ontwikkelingslanden om daar schoolgebouwen met twee klaslokalen of twee lerarengebouwen te bouwen in drie weken tijd. Om het streefbedrag van 13.000 euro bij elkaar te krijgen organiseert World Servants Haren diverse sponsoracties. De eerstvolgende actie is de talentenveiling op 19 mei.

De groep bestaat uit zes vaste personen en wisselende vrijwilligers die naar vier verschillende landen gaan om te bouwen aan verandering. Jacob vertrekt zelf naar Zambia met een groep van ongeveer 30 man. De groep verblijft dan in het dorp en zorgt samen met de lokale bevolking dat het gebouw er in drie weken staat. Tijdens het drieweekse verblijf zorgen de jongeren die deelnemen ook voor een programma voor de lokale kinderen. Vanaf 16 jaar kan je deelnemen, het is een unieke ervaring. In februari was Jacob Boonstra van World Servants in Malawi om een aantal van de projecten voor komende zomer voor te bereiden. De projecten duren zeven jaar, twee jaar voorbereiding en vijf jaar nazorg. Boonstra: “Het is fantastisch om te zien dat het project goed loopt. Uiteindelijk moet de lokale bevolking het toch helemaal zelf doen”.

Talentenveiling

 De laatste actie, de stampotactie, leverde 2.300 euro op. 180 mensen hadden zich aangemeld voor het stampot eten in Paviljoen Sassenhein. De eerstvolgende actie van World Servants is de talentenveiling. Deze veiling vindt 19 mei plaats. Op de veilig kan je vrijwillig diensten aanbieden en kopen. Boonstra: “Tijdens onze dienstenveiling gaan wij de talenten en behoeften proberen bij elkaar te brengen. Je kan denken aan het veilen van een zelfgemaakte appeltaart, een make-up workshop of een knipbeurt bij de kapper. Zowel particulieren als ondernemers/organisaties kunnen deelnemen aan de talentenveiling. De opbrengst gaat naar het World Servants. We hopen dat de talentenveiling net zo’n succes wordt als de dienstenveiling in 2016. We zijn al over de helft van het streefbedrag  en hopen de 13.000 euro bij elkaar te krijgen voordat we vertrekken.” Aanmelden Mensen met een talent of dienst in aanbieding kunnen zich melden bij Jacob Boonstra van World Servants Haren: jacob@wsharen.nl. Voor de veiling is World Servants Haren ook nog op zoek naar een bandje. Heb je interesse? Mail dan naar Jacob Boonstra. Voor meer informatie over World Servants Haren zie www.wsharen.nl