Nationaal Bus Museum houdt Museumdag

HOOGEZAND - Het Nationaal Bus Museum (NBM) in Hoogezand houdt op 8 april haar jaarlijkse Museumdag, voorheen genaamd Donateurs Dag en Open Dag. Op deze dag zullen naast de oldtimer bussen van het Bus Museum, ook de oldtimer bussen van collega musea en eigenaren zich presenteren.

Restauratie GDS bus

Het museum is in bezit van een oldtimer bus van het vroege bedrijf GDS dat gevestigd was aan de Westersedrift in Haren. Tijdens de jaarlijkse Museumdag wordt het startsein geven voor de aktie om deze GDS bus weer op de weg te krijgen.

Verkoop aandelen

In het archief zijn aandelen gevonden van het GDS bedrijf uit 1964. Deze aandelen wil het Nationaal Busmuseum gaan verkopen voor € 50,  per stuk (is ook ongeveer de verzamelwaarde). Zij proberen op deze manier een bedrag van ongeveer € 10.000,00 bij elkaar te krijgen. Dit bedrag is de voorlopige schatting van restauratie.

Oproep oud-chauffeurs

Het Nationaal Bus Museum is op zoek naar naar oud-chauffeurs van het GDS bedrijf in Haren. Zij kunnen contact opnemen met info@nationaalbusmuseum.nl Op de Museumdag op 8 april zijn er een aantal verkoopstands met miniatuur bussen en voertuigen aanwezig. Voor de liefhebbers bestaat tevens de mogelijkheid (tegen een geringe vergoeding), een rondritje te maken met een oldtimer bus. Het Nationaal Bus Museum is op de Museumdag vrij toegankelijk. Tijdstip: Van 10.00 tot 16.00 uur Nationaalbusmuseum Produktieweg 13 Hoogezand www.nationaalbusmuseum.nl info@nationaalbusmuseum.nl 0598-383004 info@nationaalbusmuseum.nl