Vleugelfestival 2017 in de Biotoop

HAREN - Het Vleugelfestival 2017 vindt plaats op zaterdagavond 8 april in de Biotoop in Haren. Er staat een feestelijke opening op het programma. Solace I Guess opent met de muziekvoorstelling Updiggin’ het vleugelfestival. Er zijn tijdens het festival diverse podiumacts op verschillende podia.

Solace I Guess

De muziekvoorstelling Updiggin’ is een toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling en bevat een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel. Updiggin’ vertelt over een intrige in Afrika, uitgevoerd in verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, reggae en ska, allemaal met een Afrikaans tintje. Het verhaal, dat zich afspeelt in Nederland en Afrika, is geïnspireerd op de werkelijkheid. Als de blanke Patrick als kind ziet hoe zijn moeder wordt vermoord in Afrika, wijst hij een schuldige aan: de vader van zijn zwarte vriendin Alice. Alice’ vader wordt schuldig bevonden en geëxecuteerd. Nu zijn ze volwassen en gaan de confrontatie met elkaar aan. Met alle gevolgen van dien. Om de afstand tussen Afrika en Nederland te overbruggen wordt in deze voorstelling gebruik gemaakt van video- en lichteffecten. Door het hele decor worden filmbeelden vertoond die interacteren met de spelers. De scheidingslijn tussen realiteit en film wordt diffuus, waardoor de bezoeker zich in een andere wereld waant.

Presentator

Arno van der Heijden gaat dit jaar als presentator optreden tijdens het vleugelfestival. Zoals we Arno kennen van bijvoorbeeld Noorderzon gaat hij hier op plezierige, humorvolle wijze vorm aan geven. Locatie: Vleugel F van de Biotoop te Haren, zaterdagavond 8 april van 19:00 tot 22:00 uur. Kaartjes koop je aan de deur bij het Vleugelfestival voor €7,50 of reserveer via vleugelfestival@gmail.com.