Solace I Guess openingsact van het Vleugelfestival

HAREN - Solace I Guess opent op 8 april 2016 met de intrigerende muziekvoorstelling Updiggin’ het Vleugelfestival in De Biotoop in Haren. Deze toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling bevat een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel. Updiggin’ vertelt over een intrige in Afrika, uitgevoerd in verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, reggae en ska, allemaal met een Afrikaans tintje.

Updiggin’ ging vorig jaar op Noorderzon van start met vijf uitverkochte voorstellingen, en is daarna het land door gegaan.

De muziek

Solace I Guess is een band bestaande uit een drummer, twee gitaristen en een bassist. Zij begeleiden de zangers die elk een personage uit het verhaal vertolken. Bijzonder zijn de karakteristieke Afrikaanse muziekinvloedenwaar de band gebruik van maakt.

Een Afrikaanse intrige

Het verhaal, dat zich afspeelt in Nederland en Afrika, is geïnspireerd op de werkelijkheid. Als de blanke Patrick als kind ziet hoe zijn moeder wordt vermoord in Afrika, wijst hij een schuldige aan: de vader van zijn zwarte vriendin Alice. Alice’ vader wordt schuldig bevonden en geëxecuteerd. Nu zijn ze volwassen en gaan de confrontatie met elkaar aan. Met alle gevolgen van dien.

De filmbeelden

Om de afstand tussen Afrika en Nederland te overbruggen wordt in deze voorstelling gebruik gemaakt van video- en lichteffecten. Door het hele decor worden filmbeelden vertoond die interacteren met de spelers. De scheidingslijn tussen realiteit en film wordt diffuus, waardoor de bezoeker zich in een andere wereld waant.

CD en videoclip

De twaalf songs uit de voorstelling zijn uitgebracht op CD (geproduceerd door Frans Hagenaars) en te beluisteren op o.a. iTunes https://itunes.apple.com/us/album/updiggin-single/id1139213685. Actuele informatie over de voorstelling is te vinden op www.solaceiguess.com, op Facebook: https://www.facebook.com/solaceiguess/. Vera, de krachtige jonge vrouw uit de voorstelling is te volgen op Instagram https://www.instagram.com/veravanupdiggin/.

Reserveren kaarten

Kaartjes koop je aan de deur bij het Vleugelfestival voor €7,50 of reserveer via vleugelfestival@gmail.com.