Feest in de Kas bij Reinhart Orchideeën

HAREN - De 4oste editie van Kom in Kas vindt plaats op 1 en 2 april op diverse locaties in heel het land. Ook bij Reinhart Orchideeën in Haren is het feest in de kas op beide dagen. Met orchideeën, tuinplanten, binnen- en buitentuin, foto's, keramiek, kunst, vogels en vissen.

Er zijn veel verschillende soorten planten te zien, waaronder natuurlijk orchideeën in de orchideeëntuin van de kwekerij. De tuin is een afgescheiden gedeelte van de kas. Al meer dan 15 jaar is het oerwoud van 500m2 aan het groeien. Speciale aandacht is er voor de extra binnentuin van 2000m2 die we aan het maken zijn. Hierin zijn een groot aantal volières en vijvers met koi-vissen. Ook de buitentuin wordt steeds mooier. Ondertussen zijn er ook daar vogels te zien. De paden zijn verhard, dus goed toegankelijk voor iedereen.

Extra activiteiten

-Kunst in de Kas -Schilderijen en foto’s van Gijs van der Sleen -Objecten van eieren door Lies Reinink -Keramiek van Bouk Helmers en Baps Snijdewind -Bamboe -Foto’s o.a. van Jen van Wijnwaarden -Mozaïek van Margreet Venema. Er worden workshops gegeven voor jong en oud -Een informatiestand over de ziekte van Lyme -Koi en Vijvercentrum Nederland is aanwezig, er zijn koi vissen te zien -Vijverwater wordt gratis getest. Speurtocht voor kinderen Behalve rondwandelen op het bedrijf en ontdekken hoe alles groeit en bloei kunnen kinderen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Kom in de Kas vindt plaats bij Reinhart Orchideeën aan het Westerveen 16 (Harenermolen) in Haren op 1 en 2 april van 10:00 uur – 17:00 uur. Zij zijn soms moeilijk te vinden maar tussen Haren en Glimmen moet men de Viaductweg inslaan en dan de eerste weg links nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frans of Wilma Reinhart. Tel. 050 – 4062455 of 06 14781560 www.reinhartorchideeen.nl Email: info@reinhartorchideeen.nl