Salvia’s, Echinacea’s en andere prairieplanten

ZUIDLAREN - Groei & Bloei Zuidlaren en omstreken sluit op maandag 27 maart haar lezingenseizoen af met de noordelijke topkweker Andries Bierling met een lezing over Salvia’s, Echinacea’s en andere prairieplanten.

Andries Bierling, één van de twee eigenaren van Tuingoed Foltz in het Groningse Meeden, neemt u mee in de kleurrijke wereld van Salvia’s, Echinacea’s en andere prairieplanten. Aan de hand van veel eigen fotomateriaal geeft hij informatie over de achtergrond van deze zonminnende soorten en laat hij op inspirerende wijze hun toepassingsmogelijkheden zien. Ook neemt hij planten mee voor de verkoop.

Specialiteitenkwekerij met tuinen

In het jaar 2000 kochten Andries Bierling en Bob Foltz een boerderij met bijna 4 hectare grasland, waarop ze hun droom verwezenlijkten: een specialiteitenkwekerij met tuinen. Zeventien jaar later biedt Foltz één de grootste plantencollecties van Nederland en is het tuingoed uitgegroeid tot een inspirerende ontmoetingsplek voor plantenliefhebbers uit binnen- en buitenland. Meer informatie over  Tuingoed Folz vindt u op www.tuingoedfoltz.nl De toegang staat open voor zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei. Leden betalen € 4,00 en niet-leden € 6,50; hiervoor wordt ook tweemaal een consumptie (koffie/thee) geserveerd. Deze interessante lezing vindt plaats op maandag 27 maart in De Ludinge, Ludinge 4 in Zuidlaren, begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur.