Hester rent voor Compassion

HAREN - In de rubriek De Ontmoeting deze week Hester Jonkheer uit Haren. Zij liep op zaterdag 11 maart de halve marathon van Haren. Dit deed zij niet zomaar. Het was ter voorbereiding op de Muskathlon. In mei gaat Hester naar Rwanda om daar een marathon te lopen voor kinderen in armoede. Haar doel is om €10.000 aan sponsorgeld op te halen voor Compassion, die zich inzet in de strijd voor gerechtigheid en tegen armoede.

De wereld een klein stukje beter maken

Wat betekent deelname aan de Muskathlon voor jou ? Jonkheer: "Voor mij betekent het om gehoor te geven aan Gods opdracht om te strijden voor gerechtigheid en een stem te geven aan hen die geen stem hebben. Door in Rwanda te gaan rennen, laat ik letterlijk zien dat zij het waard zijn om voor te lopen. Door de €10.000 die ik hoop mee te brengen wil ik Compassion steunen in hun werk om kinderen uit de spiraal van armoede te halen. Deze Muskahtlon is zowel fysiek als financieel één grote uitdaging. Maar dat maakt het juist ook zo krachtig. Om de wereld een klein stukje beter te maken. Om een lach te zien op het gezicht van een kind in nood."

Discipline

Hoe was de voorbereiding van de Halve van Haren? Jonkheer: "De voorbereiding voor de Halve van Haren, maakte onderdeel uit van mijn trainingsschema voor de marathon over twee maanden. Ik train 3- 4 keer in de week. Soms het best zwaar om de deur uit te gaan, dat vergt discipline. Helemaal als het koud is of regent. Maar ik merk wel dat met intervaltraining door de week en een lange duurloop in het weekend, ik steeds verder kom. Daarnaast denk ik vaak aan de kinderen in Rwanda voor wie ik het uiteindelijk allemaal doe terwijl ik aan het rennen ben. Dat helpt. En hen  heb ik ook in gedachten gehouden, terwijl ik de Halve van Haren liep. De halve marathon ging boven verwachting goed! Mijn tijd was 1:51 uur. Plek 23/108 van de vrouwen senioren!"

Een bijzondere ervaring

Met wie ga je naar Rwanda? Jonkheer: "12-19 mei ga ik een week naar Rwanda met nog 102 andere muskathleten. In die week bezoeken we projecten van Compassion, zal ik ook mijn eigen sponsorkind Esther ontmoeten en vindt de marathon plaats. Ik verwacht dat het een hele bijzondere ervaring wordt. Het is niet mijn eerste keer in Afrika, maar nog nooit op deze manier. De marathon wordt zwaar. 280 m klimmen en dalen, hitte en het parcours is op 1800 m hoogte. Dat wordt afzien. Maar ik weet waar ik het voor doe."

Kindsponsorprogramma

Wat doet Compassion in de strijd tegen armoede? Jonkheer: "Compassion werkt samen met de lokale kerk in ontwikkelingslanden om kinderen uit armoede te bevrijden. Dit doen ze door mensen uit westerse landen te verbinden met een kind in een ontwikkelingsland. Door middel van dit kindsponsorprogramma wordt in de lichamelijke, economische, sociale, emotionele en geestelijke behoefte van een kind voorzien. Door deze holistische aanpak zorgt Compassion niet alleen voor een blijvende verandering in het leven van een kind, maar is er een positieve invloed op de hele gemeenschap." Hoeveel geld heb je al bij elkaar gehaald met sponsoracties? Jonkheer: "Mijn teller staat op dit moment op €6.715, er moet dus nog een hoop gebeuren. De kinderen in Rwanda hebben uw hulp nodig. Wilt u helpen?" Als u Hester Jonkheer wilt steunen kan dat met elk bedrag via de website www.muskathlon.com U kunt haar vinden bij de muskathleten. Mocht u zelf een kind willen ondersteunen voor €33,-- p/m en daarmee een blijvende verandering maken in het leven van een kind dan kan dat ook via haar pagina op de website. Kirsten van der Weide