Het belang van erfgoedbehoud

ZUIDLAREN - Dr. Marinke Steenhuis geeft een  lezing over het belang van erfgoedbehoud op zondagmiddag 19 maart in de synagoge Zuidlaren.

Dr. Marinke Steenhuis (1971) groeide op in Drenthe, Midlaren, heeft haar schoolperiode in het Noorden doorgebracht, basisschool in Midlaren, Willem Lodewijk Gymnasium in de stad. Vervolgens studeerde ze in Amsterdam en promoveerde in 2007 op het werk van stedenbouw- en landschapspionier ir. P. Verhagen (1882-1950). Ze heeft de academische kant van het werk altijd gecombineerd met onderzoek en advies voor gemeenten en marktpartijen, in een samenwerking met haar compagnon Paul Meurs en zes collega’s.

In de ruimtelijke ontwikkeling zijn begrippen als context, identiteit en mentaliteit na zestig jaar maakbaarheid en model denken weer terug op de agenda. Hoe maken we vestigingsmilieus die sociaal, cultureel en economisch duurzaam zijn? Marinke is een expert op het gebied van gebiedsidentiteit: visievorming, toetsing en kaders, kennis en publicaties en de praktijk van herbestemming. Omdat zij de belangen van (her)ontwikkeling, ontwerp en erfgoed herkent en erkent, is zij een sterke verbinder tussen vastgoedpartijen, ontwerpers en de erfgoedwereld. Marinke is voorzitter van de Rotterdamse Commissie voor Welstand en Monumenten, voorzitter van het Kwaliteitsteam werelderfgoed Beemster, lid van het nationale Herbestemmingsteam en lid van het Kwaliteitsteam Afsluitdijk en de beoordelingscommissie herbestemming aleis Soestdijk. In 2015 begeleidde ze minister Bussemaker tijdens haar bezoek aan Sao Paulo, Brazilië en hield daar een lezing over de lessen van de Nederlandse herbestemmingspraktijk. Marinke Steenhuis is en onderhoudend en enthousiast verteller, ze zal haar lezing begeleiden met lichtbeelden Aantal plaatsen is beperkt, graag reserveren info@synagogezuidlaren.nl; tel: 06 5468 8177 Inlichtingen: www.synagogezuidlaren.nl Aanvang: 15.00 uur