Taekwondo met Omid

HAREN -   Taekwondo beoefenen is sinds kort mogelijk bij Lunasport Haren. Maandag 6 februari gaf Omid Afshar uit Haren de eerste taekwondoles in de dojang aan de Oude Brinkweg in Haren. Wie is hoofdtrainer Omid en wat betekent taekwondo voor hem?

Omid Afshar (30) uit Haren gaf maandag 6 februari de eerste taekwondoles in de dojang aan de Oude Brinkweg in Haren. Hoofdtrainer Omid Afshar is international coach 5de dan. Hij is geboren en opgegroeid in Iran en kwam in 2011 met zijn familie naar Nederland. In Iran heeft hij een sportopleiding op HBO niveau gedaan, vergelijkbaar met de ALO in Nederland. Zijn diploma is een erkend diploma in Nederland. Omid woont met zijn vrouw en dochtertje in Haren. Naast het lesgeven bij Lunasport in Haren is Omid momenteel ook coach van RTC Noord bij de Taekwondo Bond Nederland. Met zijn pupillen behaalt hij fantastische successen!
Je goed voelen
Omid begon zelf met Taekwondo toen hij vier jaar was, op zijn 16de zat hij in het nationale team van Iran en speelde veel competitiewedstrijden. Nu is hij coach, bij Lunasport in Haren en geeft les aan kinderen van 4 tot en met 16 jaar. Omid Asfhar: 'Werken met kinderen is ontzettend leuk. Taekwondo brengt je veel op fysiek en emotioneel niveau, je voelt je beter, ook op mentaal vlak. Ik heb er in mijn leven heel veel aan gehad. Ik probeer kinderen te helpen zich beter te ontwikkelen in het leven en hoop bij te dragen aan het maken van betere keuzes. Ik probeer kinderen met talent te stimuleren een eigen carrière op te bouwen. Respect voor elkaar, leren omgaan met je omgeving, het leren maken van beslissingen en vertrouwen op je eigen keuzes zijn dingen die je leert. Later in de maatschappij kan je er op terugvallen. Ik denk dat 50% fysiek is en 50% mentaal."
Dromen & hoop
"Mijn droom is dat meer kinderen taekwondo kunnen beoefen op meerdere locaties in de omgeving. Het zou prachtig zijn om taekowndoles te geven op een tweede locatie. Ik hoop dat onze verenging groter wordt en dat wij mee gaan doen met taekwondo toernooien. We zijn bezig met plannen om een tweede training in de week aan de jeugd te gaan aanbieden."
"Het is een veilige sport, met goede bescherming. De groep jonge leden is erg leuke en enthousiaste groep. Kom gerust eens kijken als je interesse hebt in Taekwondo", aldus Omid Asfhar. Elke maandag van 17:00 tot 18:00 uur traint Omid kinderen in de leeftijd van 4 t/m 11 jaar en van 18:30 tot 19:30 uur geeft hij les aan de leeftijdscategorie 12 t/m 16 jaar. Locatie: de dojang aan de Oude Brinkweg 12a in Haren.
Voor meer informatie zie www.lunasport.nl. Voor vragen kan je mailen met met lta.Lunasport@gmail.com of bel met Omid Afshar 0611090707.