Dick Takkebos nieuwe directeur WarmteStad

GRONINGEN - Dick Takkebos wordt de nieuwe directeur van WarmteStad, het in 2014 door de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen opgerichte duurzame warmtebedrijf in de stad Groningen.

Takkebos volgt per 1 mei kwartiermaker Dick Janssen en waarnemend directeur Riksta Zwart op. Zwart, directeur van Waterbedrijf Groningen, is sinds de oprichting van WarmteStad waarnemend directeur namens de beide aandeelhouders de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen. De nieuwe directeur wordt verantwoordelijk voor de verdere inrichting van WarmteStad als zelfstandige organisatie.

Dick Takkebos

Dick Takkebos (50) is momenteel directeur bij Rho Adviseurs in Rotterdam, een middelgroot adviesbureau voor ruimtelijke inrichting en omgevingsmanagement. Hier was hij verantwoordelijk voor strategie, marktontwikkeling en innovatie, en heeft hij de fusie van 3 kleinere bedrijven tot 1 landelijk toonaangevende adviesorganisatie begeleid. Takkebos ziet het ‘als een grote eer’ om deel te mogen uitmaken van WarmteStad. "Verduurzaming van de energievoorziening beschouw ik als één van de grootste uitdagingen voor de komende decennia én mijn grote passie. Om hier vanuit een nieuw initiatief als WarmteStad direct een bijdrage aan te mogen leveren, lijkt me fantastisch."

Forse groei WarmteStad

WarmteStad maakt met de aanstaande realisatie van het aardwarmteproject Noordwest een forse groei door. Dit jaar wordt begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk in het noordelijke deel van de stad Groningen. De organisatie ontwikkelt zich steeds verder naar een zelfstandige organisatie en dat vraagt om een andere aansturing waarbij de rollen van aandeelhouder en dagelijks bestuur worden gescheiden. WarmteStad is erg blij met de nieuwe directeur. Riksta Zwart: “Dick Takkebos heeft veel ervaring in het ontwikkelen en professionaliseren van een organisatie in een veranderend maatschappelijk speelveld. Daarnaast is hij een verbinder met een warm hart voor duurzaamheid én Groningen. We hebben veel vertrouwen in onze aanstaande samenwerking.” Meer informatie: warmtestad.nl