Uitnodiging om mee te praten over het Scharlakenbos

HAREN - Landschapsbeheer Groningen, de gemeente Haren, stichting Scharlakenring en stichting Behoud landelijk gebied Harendermolen nodigen u van harte uit voor een gezellige avond over het Scharlakenbos op donderdag 9 maart in de kantine van sporthal Scharlakenhof.

Ten zuiden van het dorp Haren ligt een prachtig en uniek bosgebied, het Scharlakenbos. Bij veel bewoners een geliefd gebied. De gemeente Haren wil u graag meer vertellen over dit gebied en het ontstaan ervan. Ook wil de gemeente graag met u van gedachten wisselen over hoe we dit prachtige bos nog verder kunnen verbeteren.

De sprekers

U wordt om 20.00 uur ontvangen door wethouder Mariska Sloot. Voor de verdere invulling van de avond hebben wij twee sprekers uitgenodigd die u meenemen in de ontwikkeling van het bos. Van het ontstaan en het belang ervan, tot de veranderingen de er zijn geweest en de ideeën over de toekomst van dit prachtige en unieke bosgebied ten zuiden van Haren. Het beheer van het Scharlakenbos staat daarbij centraal. De heer E. van Koldam, voormalig gemeentesecretaris gemeente Haren neemt u mee in zijn verhaal over ontstaan van het Scharlakenbos en de heer A.E. de Winter, projectleider Landschapsbeheer Groningen, vertelt over natuur-technisch bosbeheer. Van 19:30 t/m 22.00 uur, Geertsemaweg 3, Haren.