Activiteiten maart ’t Clockhuys-CKC

HAREN -   ’t Clockhuys-CKC heeft in de maand maart weer leuke activiteiten, zoals de expositie kinderwerk, een accordeon-avond en muziek in de bieb. Hier vindt u het overzicht.

Maandag 13 februari t/m vrijdag 31 maart Expositie kinderwerk “Groen”

Kinderen exposeren in 't Clockhuys-CKC. Het thema van de expositie is “Groen” en dit kan op vele manieren worden opgevat. De cursisten van de kindercursussen Handenarbeidclub, Tekenen / Schilderen / Drukken, Striptekenen en Modelbouw / Timmerwerkplaats, exposeren hun werk. De expositie is nog te zien t/m maart. Maandag t/m vrijdag 9:00-22:00 uur en zaterdag 9:00-12:00 uur.  Bij verschillende cursussen en workshops beeldende kunst voor zowel kinderen als volwassenen is nog plaats. Bel 050-5339560 of download de brochure op www.clockhuys.com. Toegang gratis.

Zaterdag 4 maart Accordeon-avond

20:00-23:00 uur Vijf accordeon-orkesten uit Noord Nederland werken samen aan deze grandioze avond voor accordeonisten in ’t Clockhuys-CKC. Alle orkesten spelen hun eigen programma en aan het eind wordt door alle accordeonisten gezamenlijk het nummer Clocks van de band Coldplay uitgevoerd.       Dit zijn de orkesten: Accordeon-ensemble ’t Clockhuys-CKC Haren o.l.v. Gertie Bruin; Dubbel Achtvoet uit Groningen o.l.v. Hilbo Ab; Leeuwarder Accordeon Ensemble uit Grou o.l.v. Gertie Bruin; Con Brio uit Winschoten o.l.v. Harry Dijkstra en Neptunes uit Delfzijl o.l.v. Henk Puister. 20:00 uur in ’t Clockhuys-CKC. Toegang gratis.

Dinsdag 21 maart Start korte workshop Model- en portrettekenen

19:45-22:15 uur Drie lessen model- en twee lessen portrettekenen. Beginners en gevorderden. Het werken naar model geeft talloze mogelijkheden om de houding en de sfeer van het model op je eigen wijze weer te geven. Bij portrettekenen is de anatomie van het gezicht belangrijk. Materiaalgebruik, zoals het werken met diverse krijtsoorten, ecoline en Oostindische inkt krijgt ruim de aandacht. Ook komen vormprincipes als verhoudingen, lijn en vlak aan bod.

Vrijdag 24 maart Muziek in de bieb

15:30 uur In de serie Muziek in de bieb, een samenwerking tussen de Bibliotheek Haren en ’t Clockhuys-Centrum voor Kunst & Cultuur, treden vrijdagmiddag 24 maart de strijkers op. Vioolleerlingen van Meike Post Uiterweer en cello-leerlingen van Lotte van Velthoven brengen een gevarieerd programma. Zo kunt u zowel een orkest bestaande uit kinderen die nog kort les hebben beluisteren, als een dubbelconcert van Vivaldi door gevorderde leerlingen viool, met begeleiding van Lotte van Veltoven op cello. Een gezellige middag in de bibliotheek. Er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers. Toegang gratis.

Vrijdag 24 maart Dagworkshop Schalen maken 1

12:00-15:00 uur

In deze workshop leer je in één dag schalen maken van klei. Met behulp van kant en kleurpoeders krijg je een prachtig resultaat. De schaal wordt door de docent nog glanzend geglazuurd en kan na het bakken opgehaald worden. Tijdens de workshop wordt een heerlijke lunch geserveerd. Docent: Fenneke Kiewiet Kosten: 61 euro exclusief BTW. In ’t Clockhuys-CKC.