NOVO en Mellenshorst in actie voor Serieus NLDoet

HAREN - Elk jaar staat het tweede weekend van maart in het teken van het goede doel: NLDoet. Dan wordt er op 10 en 11 maart op tal van plekken geklust voor een lokaal goed doel. Elk jaar is ook de NOVO van de partij, samen met de cliënten zet deze zorginstelling zich in voor een lokaal goed doel. En dat is dit jaar niet anders. NOVO en buurthuis de Mellenshorst komen in actie voor een goed doel: Serieus NLDoet Haren.

Stichting Vervoer Voor Ouderen

Een beetje anders is het wel, want dit jaar zal de actie 24 uur achter elkaar doorgaan. In het weekend van 10 en 11 maart zal in samenwerking met buurthuis De Mellenshorst en HarenFM een geweldig evenement georganiseerd worden, met als doel veel geld ophalen voor een lokaal goed doel. Dat is dit jaar Stichting Vervoer Voor Ouderen, de stichting die met behulp van vrijwilligers dag in, dag uit ouderen vervoert naar activiteiten, dokter en ziekenhuis, familie en naar de winkels. Zonder deze mensen kwamen ze waarschijnlijk vaak niet verder dan de voordeur en waren ze afhankelijk van anderen.

Serieus NLDoet Haren

Al enkele jaren had Gonda Middel van de NOVO een droom: Een soort van glazen huis, net als het bekende Radio3 evenement. Ze kreeg Jan Broekman van de Mellenshorst mee in haar enthousiasme en samen begonnen ze hun voorbereiding. Het resulteerde in SERIEUS NLDOET HAREN.

Activiteiten

Vanaf 10 maart 19.00 uur zullen er 24 uur lang activiteiten zijn in het buurthuis, met als doel zoveel mogelijk geld bijeen krijgen voor het ouderenvervoer. Een stichting, waar beide instanties, Novo en Mellenshorst, nauwe banden mee hebben. Veel cliënten van Novo gaan met het ouderenvervoer naar hun dagbesteding, en veel bezoekers van activiteiten in het buurthuis konden zonder het vervoer niet komen. HarenFM doet ook een duit in het zakje: zij gaan 24 uur uitzenden vanaf locatie Mellenshorst, met diverse lokale gast dj's! Wat staat er zoal op de agenda? Opening Er wordt afgetrapt om 19:00 uur met een opening. Klaverjassen en sjoelen Vervolgens is er vanaf 20.00 klaverjassen en sjoelen om vleesprijzen. Iedereen mag meedoen, de inleg bedraagt € 5,00. Spinning Vanaf 0.00 uur zal er 12 uur worden gefietst op spinningfietsen. Door cliënten en medewerkers, in de hoop zoveel mogelijk geld bijeen te fietsen. Ze hoeven niet alleen de nacht in te fietsen, want als het goed is loopt de zaal ook aardig vol. Nachtbingo Vanaf 01.00 uur is er namelijk een spectaculaire nachtbingo met mooie prijzen. Onderdeel van de nachtbingo is een muzikale ronde. Meedoen is € 7,50 ( of € 2,00 per ronde). Ontbijtbuffet Vanaf 8.00 uur zal er door de NOVO een heerlijk ontbijtbuffet verzorgd worden. Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen dan aanschuiven voor een heerlijk ontbijtje, met daarbij de ochtendshow van HarenFM en wellicht nog een live-verrassing. Kosten voor het buffet € 7,50. Kinderbingo In de middag komen de kinderen aan bod, want in samenwerking met Ons Belang is er een gezellige kinderbingo met mooie prijzen. Artiestenparade Het geheel wordt afgesloten met een gezellige artiestenparade, waaraan al tal van regionale en lokale artiesten hun medewerking hebben toegezegd. Hier is de entree vrij, maar men is natuurlijk vrij om iets in de pot te gooien voor het uiteindelijke goede doel: Stichting vervoer voor ouderen. Gonda en Jan hopen om 19:00 uur een enorme cheque aan deze stichting te overhandigen! Locatie: Buurthuis de Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 in Haren.