Kunstgeschiedenis in de natuur

ONNEN - Het Groninger Landschap houdt zondag 29 januari 2017 een kunstlezing: En plein air – de ochtendzon, op het  Onnergemaal in Onnen.

Beschrijving

Altijd al nieuwsgiering geweest naar kunst? Tijdens deze lezing genieten we van de natuur en leer je over kunstgeschiedenis. Veel landschapskunst is bijzonder vanwege de weergave van het zonlicht. Kijk bijvoorbeeld naar de schilderijen van Claude Monet, waar het licht soms lijkt te vibreren op het doek. De manier waardoor kunstenaars het licht zo treffend konden weergeven, is omdat zij en plein air – dus in de buitenlucht – gingen schetsen en schilderen. Adres: Zuiderhooidijk, 9755 in Onnen Prijzen: deze activiteit is gratis. Deelnemers: Voor deze activiteit is inschrijven niet nodig.

Extra informatie

Op het Onnergemaal kijk je samen met Mare Kiers naar de ondergaande zon. Hoe hebben kunstenaars deze atmosfeer gerepresenteerd op het doek? Welke keuzes maakten zij? Door artistiek gedachtegoed en kunstwerken te vergelijken met onze directe omgeving leer je op een laagdrempelige en diepgaande manier over kunst. Combineer deze cursus met ‘En plein air – de ochtendzon’ voor een compleet overzicht en korting. Voor meer informatie/kosten en tickets kijkt u op : cursussen.marekiers.nl (aanmelden kan niet via Het Groninger Landschap).