Inschrijving tweede Groningen Urban Trail open

GRONINGEN - De tweede Groningen Urban Trail vindt op zondagochtend 2 april plaats met een vernieuwd parcours. Na een succesvolle, eerste editie zet de organisatie zich ook dit jaar weer in om duizenden lopers te verrassen met een stedelijke en avontuurlijke trail door de Groningse binnenstad. Loop-, stad- en cultuurfanaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

De tweede Groningen Urban Trail, een bijzonder loopevenement van 10 km door verschillende (historische) Groningse gebouwen, krijgt dit jaar een vernieuwd parcours. Deelnemers vinden op zondag 2 april niet minder dan twintig attracties op hun weg. “We hebben na de eerste editie zo veel enthousiaste reacties mogen ontvangen van deelnemers. Het is een unieke manier om de stad Groningen op een geheel andere wijze te leren kennen”, zegt Elske Dijkstra, organisator van de Groningen Urban Trail.
Eén van de nieuwe locaties is de Oosterpoort aan de Trompsingel, ook wel bekend als hét cultuurcentrum in de stad Groningen. Daar mogen de deelnemers over de planken lopen van één van de twee concertzalen. Andere hoogtepunten binnen het parcours zijn het Openluchtbad de Papiermolen waar over de bodem van het zwembad gelopen wordt en de Groninger Synagoge. Voor de andere locaties worden de deelnemers nog even in spanning gehouden. Deze worden net als vorig jaar stapsgewijs bekendgemaakt.
Inschrijven
De eerste editie van de Groningen Urban Trail was bijna uitverkocht. Dit jaar is het aantal deelnemers gelimiteerd tot 3.000 lopers. Het evenement trekt nu al veel belangstelling bij de deelnemers. De inschrijving opent vandaag om 14.00 uur. Vanwege de grote interesse wordt dan ook aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven.
Voor alle informatie en inschrijvingen kunnen deelnemers terecht op: www.groningenurbantrail.nl.
Volg de Groningen Urban Trail® ook op Facebook, Twitter en Instagram