Nieuwjaarsconcert in de synagoge Zuidlaren

ZUIDLAREN - In de synagoge van Zuidlaren vindt het Nieuwjaarsconcert plaats op 22 januari 2017. Het concert wordt dit jaar gegeven door het Badalian Quartet; zij spelen werken van Mozart, Haydn en Schubert.

Het Badalian Quartet is een strijkkwartet bestaande uit violistes Anna Badalian en Anneke Volbeda, altviolist Leendert van der Zeep en celliste Greet Kooi. Zij spelen sinds 2014 samen en geven concerten door heel Nederland.

Anna Badalian

Aanvoerder van het kwartet is violiste Anna Badalian. Geboren te Leningrad, Rusland, begon zij als vierjarige met vioolspelen.  In 2001 begon zij met haar studie voor docerend musicus aan het Noord Nederlands Conservatorium. In 2009 behaalde zij ook haar master aan de Messiaen Academy in Zwolle. Sinds 2013 is Anna plaatsvervangend concertmeester bij het orkest van Stichting Ars Musica en viooldocent aan de Vioolstudio in Utrecht.

Anneke Volbeda

Anneke Volbeda is viool- en altviooldocente aan de Doesburg Vioolschool en aan Kunstencentrum Atrium te Sneek. Anneke studeerde viool aan het Conservatorium te Groningen bij  Jeanne Lemkes-Vos. Vanaf 1994 studeerde zij een aantal jaren bij Jan Willem de Vriend in Amsterdam. Naast haar lespraktijk geeft Anneke ook regelmatig concerten met het pianotrio Trio Concordante.

Greet Kooi

Greet Kooi studeerde cello aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Rene van Ast, Jaap ter Linden en Ben de Ligt. Greet was tot 2011 werkzaam  als cellodocente o.a. bij CKC “Clockhuys” in Haren. Tevens speelt zij vanaf de oprichting in het Trio Concordante. Sinds 2011 heeft Greet haar interesse voor de barokcello weer opgepakt en heeft zij ook regelmatig optredens met het barokensemble Florilegium Pelargonium.

Leendert van der Zeep

Leendert van der Zeep  kreeg vanaf tienjarige leeftijd vioolles. Na het behalen van het H.B.S.-B diploma ging hij naar de H.T.S en studeerde in 1974 af voor werktuigbouwkunde. Na het vervullen van de militaire dienstplicht lukte het niet een baan te vinden als werktuigbouwkundige. Tijdens een proefspeldag van het Frysk Orkest kreeg Leendert een vaste baan aangeboden als altviolist. Hij studeerde af in 1985 als viooldocent  aan de Muziek Pedagogische Academie te Leeuwarden . Vanaf die tijd was hij werkzaam bij de Leeuwarder Muziekschool en werd hij violist in het Frysk Orkest. Na de fusie van Frysk Orkest en N.FO. speelde Leendert tot zijn pensionering (mei 2016) in het N.N.O.  Leendert speelt verder in “vrijwilligersorkesten”: het Veenkoloniaal Symfonie Orkest in Veendam en het Hineni Symfonie Orkest in Nijkerk, waar hij afwisselend aanvoerder altviool of tweede concertmeester is. Aanvang Nieuwjaarsconcert: 13:00 uur