Gezond 100 worden

HAREN - Nieuw in Haren! Leefstijlprogramma: Hoe word ik gezond 100 jaar oud? Iedereen weet dat een gezonde leefstijl belangrijk is, maar hoe doe je dat? Vanaf 2017 is er een nieuw programma in Haren bij Sportcentrum Energy voor mensen die gezond 100 jaar oud willen worden.

Het doel van dit programma is om kennis en vaardigheden op te doen over voeding en beweging bij bepaalde klachten en/of ziektebeelden. Want met die kennis kun je namelijk zelf je gezondheid verbeteren! Doordat je het programma in een groep volgt heb je veel steun aan elkaar. Iedereen heeft namelijk hetzelfde doel voor ogen. Voor sommigen is het competitie en voor anderen biedt het gezelligheid. Ervaar je een drempel om te beginnen met een gezondere leefstijl? Deze cursus helpt je daar juist overheen. Heb je bepaalde lichamelijke klachten, voel je je ongezond of heb je weinig energie? Heb je last van stress, wil je graag afvallen of je medicijngebruik verminderen? Dan is dit programma iets voor jou!

Combi van groepstrainingen en individuele begeleiding

Onder begeleiding van dietist Anneloes Kon, fysiotherapeut Remco de Lange en leefstijladviseur Machiel Welbergen ga jij jouw persoonlijke doel halen en leer je hoe je dit op de lange termijn kan volhouden. Het programma is een combi van groepstrainingen en individuele begeleiding door het Paramedisch Team. “Iedereen die graag zijn leefstijl wil verbeteren kan mee doen” aldus Tineke Berends van Energy. “Ook voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en diabetes is het mogelijk om deel te nemen. Men traint op eigen niveau, maar wordt wel gestimuleerd om progressie te maken en dat is uiteraard onder professionele begeleiding.” Diëtist Anneloes Kon begeleidt mensen tijdens de cursus op het gebied van voeding. “Ik vind het belangrijk om het de deelnemers zo makkelijk mogelijk te maken hun doel te bereiken, of dat nu afvallen is of verbeteren van de bloedwaarden. Gewoon gezonde voeding, geen gekke diëten.” Sportcentrum Energy wil  graag samen met u, op een veilige en verantwoorde manier, werken aan een betere gezondheid en leefstijl. Interesse? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdagmiddag 18 januari om 14.30 uur. Voor meer informatie of aanmelden bel 050 5371295.