De Mississippi Kings presenteren nieuwe CD, LP en videoclip

ZUIDLAREN - De leden van de Drentse bluesband  "The Mississippi Kings" hebben een tweede album "Jumper on the line" opgenomen. De burgemeester van Tynaarlo zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Dit gebeurt tijdens een feestelijke presentatie op zondag 22 januari, aanvang 15.00 uur, in het Grand Café te Zuidlaren.

Na vertoning van de videoclip en de CD/LP uitreiking zal de band nummers van het nieuwe album spelen. Tijdens de pauzes is er ook nog een optreden van ‘The Guitar Guy en Mr Harmaniac’. Deze happening wordt gepresenteerd door Albert Haar en wie het allemaal mee wil maken is van harte welkom. De entree is gratis.

Drentse Blues

Sinds het begin van Cuby & the Blizzards, de B.J. Hegen Bluesband en later Daniël Lohues is de blues tot de Drentse cultuur gaan behoren. Drenten weten dat allang. De gemeente Tynaarlo is dit jaar het culturele middelpunt van de provincie Drenthe en daarom vond de Zuidlaarder band "The Mississippi Kings" het wel gepast om het eerste exemplaar van hun nieuwe album "Jumper on the line" aan te bieden aan de burgemeester.

De Mississippi Kings

De Mississippi Kings zijn in 2013 opgericht en spelen Delta Blues en Chicago Blues. Er wordt regelmatig opgetreden. Vaak in Noord-Nederland, zoals afgelopen jaar op het Corso in Eelde. Iedereen kan de band boeken. Bijvoorbeeld voor een bluesavond of een bedrijfsfeest. Binnenkort gaat de band naar België om daar onder andere op een bruiloft te spelen. De ritmesectie bestaat uit: Karstjan Kremer op drums, Ton Töben op basgitaar en Jaap Fijma op wasbord. Deze degelijke maar ongebruikelijke combinatie zorgt voor een fenomenale drive, zodat de gitaar van Ronald Schoonveld en de mondharmonica van Steven Elings kunnen schitteren. Bovenop dit alles komt dan nog eens extra de zang van Ronald en Ton. Het plezier dat hierdoor bij de bandleden ontstaat werkt heel aanstekelijk op het publiek. Vooral nummers als "Loving and leaving" , "I heard the angels singing" en "Jumper on the line" gaan er in als het woord Gods in een ouderling. Bij het laatste nummer (van R.L. Burnside) is tevens een clip gemaakt: De wasbordspeler gaat vreemd met de vrouw van de zanger/gitarist. De vrouw, gespeeld door actrice/danseres Trudy Veldhuis, hangt haar jumper andersom op aan de waslijn, als teken dat haar man niet thuis is. Het verhaal werd op video gezet door regisseur Marga Hoijtink. De nummers voor het album werden live opgenomen in de Bassman Studio van Anne Doedens te Eelde. Er is verder niet aan geknutseld door producers. Geen ingeblikte strijkjes of zweverige synthesizers. De band heeft gekozen voor verse blues waar de vitamines vanaf spetteren. www.themississippikings.nl