Remco Hakkert treedt op in Gorechtkerk

HAREN - Op zondag 15 januari om 10:00 uur komt Remco Hakkert naar de Gorechtkerk, Kerkstraat 14. Hij zal een aantal keren optreden tijdens een muzikale viering. De entree is gratis.

Hakkert is een bekend persoon in de christelijke muziek. Een carrière in de muziek was voor Remco vanzelfsprekend; muziek was zijn grote passie, zodat eventuele andere interessen verbleekten.

Het verlangen om de muziek op te dragen aan God, bracht hem bij de gospel. De eerste stap in deze richting werd gezet toen hij werd gevraagd het jongerenkoor 'Jedaja' uit Epe te dirigeren en te begeleiden.

Tegelijkertijd zat Remco op het Conservatorium in Zwolle, met als hoofdvak Piano Lichte Muziek en Zang als bijvak. In de loop der jaren ging hij steeds meer jongerenkoren begeleiden en dirigeren en begon hij ook zelf te componeren. Zijn composities kon hij op de repetitieavonden van de diverse koren uitproberen.

In 1994 zette Remco twee belangrijke stappen voor zijn carrière.

Hij besloot zijn composities voor te leggen aan uitgeverij Unisong Music, en als solist mee te doen aan de EO-talentenjacht met het zelf gecomponeerde nummer 'Hold me'. Beide acties waren een succes, zijn muziek werd uitgegeven en hij won de talentenjacht. Mede hierdoor was Remco steeds vaker te beluisteren in het land, op radio en op TV.