Een concert rond de Schilderijententoonstelling

NOORDLAREN - De Culturele Commissie Noordlaren organiseert een bijzonder concert op zondagochtend 22 januari 2017, om 10.30 uur in de Bartholomeuskerk in Noordlaren.

Zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga brengen het programma Juffer Ssawischna, een programma rond de Russische componist Modest Moussorgsky (1839-1881).

De titel verwijst naar een lied van deze componist. De artiesten leggen in dit programma een verbinding met de schilderkunst, waarbij ze gebruik maken van het werk van de schilder Geurt van Dijk.

In dit programma wordt de bekende pianocyclus ‘Schilderijententoonstelling’ in zijn geheel gespeeld. Dit beroemde werk wordt doorgaans in de door de Franse componist Maurice Ravel georkestreerde versie uitgevoerd, maar nu horen we het origineel voor piano. Daarnaast worden liederen uit verschillende cycli van Moussorgsky ten gehore gebracht.

De muziek wordt afgewisseld met verhalen over het zo boeiende maar ook zeer tragische leven van de componist.

Gea Passies is ervaren zangeres (sopraan) en wiskundedocent. Johanan Havinga is een begaafd pianist die summa cum laude afstudeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.

Zij beiden verzorgen als duo muzikale programma’s rondom de componisten Kurt Weill, Erik Satie, Claude Debussy en Modest Moussorgsky.

De entreeprijs bedraagt 12 euro 50. Reserveren is aanbevolen: janluis796@gmail.com of telefonisch bij Jan Luis 050-4094657.