Nieuwjaarstoost op landgoed De Braak

PATERSWOLDE - In verschillende natuurgebieden van Natuurmonumenten verwelkomen boswachters bezoekers in het nieuwe jaar met een gratis kopje warme chocolademelk. Zo ook op landgoed De Braak in Paterswolde. Op zondag 8 januari is iedereen van harte welkom tussen 11.00 – 15.30 uur om samen te toosten op een mooi nieuw natuurjaar.

De nieuwjaarstoost is een leuke manier om in gesprek te komen met bezoekers en de passie te delen voor natuur en cultuur zoals op landgoed De Braak, aldus boswachter Booi Kluiving. ,,Het afgelopen jaar hebben we veel werk verzet op de landgoederen. Deze zondag leent zich er uitstekend voor om bij te praten met natuur- en cultuurliefhebbers onder het genot van een kop warme chocolademelk. Er brandt een knapperend vuurtje waar kinderen hun meegebrachte brood of marshmallows op kunnen roosteren.’’

Op de landgoederen De Braak, Vennebroek en het Friese Veen zijn diverse gemarkeerde wandelroutes uitgezet om er een natuurrijke middag van te maken. Ook in de gratis natuurroute-app van Natuurmonumenten staat een bijzondere vogelroute door het Friese Veen. Boswachters en vrijwilligers bij de kiosk vertellen u graag welke vogelsoorten er in dit jaargetijde te horen of te zien zijn. Bezoekers zijn op zondag 8 januari 2017 tussen 11.00 – 15.30 uur van harte welkom.