Samen zijn we Rijk

HAREN -  Donderdag 1 december 2016 vindt het project ‘Samen zijn we Rijk’ (SzwR) plaats. In Noord-Nederland wordt dit georganiseerd door vijfde klassers van het Parcival College Groningen. Het wordt gehouden op zes plekken in Noord-Nederland, waaronder Haren. Het vindt plaats in de Biotoop en wordt georganiseerd door Yoni Tang en Berit Hooghiem. Andere vijfde klassers van de school zorgen voor publiciteit en helpen op de dag zelf. 

Samen zijn we Rijk

Een wasmachine die nog prima werkt en in de weg staat. Boeken die je uit hebt en iemand anders gunt. Een zangversterker van iemand die is gaan drummen. Wat de één niet meer wil maakt de ander gelukkig. Dus leveren één keer per jaar mensen hun spullen in die ze niet meer nodig hebben en kunnen ze andere dingen (van vergelijkbare waarde) mee naar huis nemen.

De Samen zijn we Rijk dag is één van de meer dan 300 van projecten die zijn voortgekomen uit de trainingen van Buitengewoon Zijn. Elk jaar in november, op zo’n dertig plaatsen in Nederland, wordt nu deze dag georganiseerd. Zo ontlasten we het milieu, ruimen we onze zolders op en maken we elkaar blij.  Omdat er voor ieder wat wils is, zorgen deze dagen voor een hoop plezier en verbinding in de buurten waar ze worden georganiseerd. Mensen die elkaar normaal gesproken niet tegenkomen of aanspreken delen samen hun spullen en hun plezier. Eén van deze plekken is bijvoorbeeld een woonplek voor verstandelijk beperkte mensen. Nu groeten de dorpelingen en de cliënten elkaar vrolijk en kijken ze gezamenlijk uit naar de nieuwe Samen zijn we rijk dag.

De organisatie hoopt op uw komst!

Aanvang: 10:00 - 14:00 uur

Locatie: De Biotoop, Kerklaan 30 in Haren