Energiespreekuur: nog maar €4 miljoen aan subsidies voor isolatie over!

HAREN - Op vrijdag 25 november wordt er voor de laatste keer dit jaar een Energiespreekuur gehouden in ‘t Clockhuys in Haren (voorruimte bibliotheek aan het einde van de lange tafel).

Voor informatie en vragen over nieuwe subsidies voor isolatie van eigen woning en hoe die aangevraagd moeten worden kunnen Hareners hier terecht. Van de nieuwe €15 miljoen subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is al €11 miljoen toegezegd dus wie aarzelt moet snel de knoop doorhakken. Het spreekuur is ook bedoeld voor alle vragen over energie, energiebesparing in huis en het zelf duurzaam opwekken van energie.

Spreekuur

Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling dit spreekuur maandelijks te houden op elke laatste vrijdag van de maand. In de decembermaand wordt er geen spreekuur gehouden dus het eerstvolgende spreekuur is op vrijdag 27 januari 2017. Het spreekuur is een aanvulling op het gemeentelijke digitale energieloket (www.energieloket-groningen.nl/gemeente/haren). Het is voor mensen die liever persoonlijk hun vraag stellen. Op het spreekuur kunnen ook vragen worden gesteld die op het digitale loket niet beantwoord worden. Het Energiespreekuur is een initiatief van Transition Town Haren in samenwerking met energiecoöperatie Grunneger Power. Veel mensen willen graag zelf energie opwekken of energie besparen, maar weten niet precies hoe ze dat moeten aanpakken. Ze vinden het lastig om bijvoorbeeld te kiezen tussen verschillende commerciële partijen. Het spreekuur wil een onafhankelijke sparringpartner zijn, die op gelijke voet staat en meedenkt. In feite is het allemaal niet zo heel moeilijk, maar het lijstje waar je toch even bij stil moet staan voor je een beslissing neemt, is best lang. Daar kun je tegenop zien als je nooit eerder met het bijltje hebt gehakt. U kunt eventueel uw vraag alvast van tevoren stellen door een mail te sturen naar transitiontownharen@gmail.com Energiespreekuur: 25 november 2016 van 19:30 tot 20:30 uur ‘t Clockhuys in Haren.